Carlos Sainz sluit eerste Ferrari-seizoen af ​​met ‘symbolisch’ podium in GP Abu Dhabi


De derde plaats in Abu Dhabi is niet levensveranderend voor Carlos Sainz, maar het vormde de perfecte afsluiting van een jaar leren bij Ferrari.

Dit was de eerste campagne van Sainz in het rood van Ferrari, een seizoen van progressie voor de Spanjaard met misschien wel het meest iconische team van de Formule 1.

En hoewel er dieptepunten waren, had Sainz ook veel ups en sloot het seizoen 2021 af met vier podiumplaatsen en P5 in de Kampioenschap rijders – een prestatie waarmee hij triomfeert over zijn teamgenoot Charles Leclerc, die aftekent op P7, 5,5 punten op drift.

Sainz vond dat zijn laatste derde deel van het seizoen sterk was geweest, en dus was het in zijn ogen symbolisch om het jaar af te sluiten met een podium in Abu Dhabi ‘symbolisch’ voor deze vooruitgang.

In een gesprek met Sky Italia over de verwachtingen die hij had voor het seizoen, zei Sainz: “Ik weet eerlijk gezegd niet wat de verwachtingen waren. Mijn verwachtingen waren best hoog.

“Waar ik zeker van ben, is dat ik erg blij ben dat ik een positief seizoensbegin heb gehad, waardoor ik op de goede weg ben om het seizoen te beginnen.

“En dat leidde ertoe dat ik een mooie groei doormaakte als coureur hier bij Ferrari, om een ​​zeer sterk laatste derde deel van het seizoen te doen, waardoor ik kon eindigen met een podium, een perfecte race en P5 in het kampioenschap, wat een goed resultaat dat mijn leven niet verandert. Het is meer symbolisch.

“Met dit podium slaagde ik erin om alles wat ik dit seizoen geleerd heb samen te brengen – de eerste ronde, de banden, alles om deze P3 te bereiken.”

Het is dan ook begrijpelijk dat Sainz nu enigszins terughoudend is om volgend seizoen een compleet nieuw tijdperk voor F1-auto’s in te gaan.

Ferrari hoopt dat de nieuwe reglementen ze terug kunnen sturen naar de titelstrijd, maar op dit moment zei Sainz dat het onmogelijk is om te zeggen of dat zal gebeuren.

“Laten we eens kijken hoe deze nieuwe auto’s zijn”, zei hij over zijn doelen voor 2022.

“In de simulator zijn ze erg moeilijk en interessant om te rijden. Het wordt dus een compleet nieuwe uitdaging – alle coureurs zullen zich moeten aanpassen.

“Net toen ik het rijden in deze auto leuk begon te vinden, veranderden ze hem. Maar ik weet zeker dat ik volgend jaar ook goed werk kan leveren en ik heb er alle vertrouwen in en ben klaar voor wat komen gaat.”

En als Ferrari hun doelstellingen waarmaakt, rekent Sainz op zichzelf om een ​​titeluitdaging aan te gaan.

“Als we klaar zijn om voor een kampioenschap te vechten, heb je gezien dat ik er klaar voor ben”, zei hij.

Aanvullende rapportage door Luca Brambilla

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: