Britse MotoGP: Quartararo ‘was weg’, iedereen ‘racete voor de tweede plaats’ – Miller | MotoGP


Na intense vroege racegevechten met Joan Mir en teamgenoot Francesco Bagnaia, kwam Jack Miller door en eindigde als vierde in de Britse MotoGP.

Het is het beste resultaat van de Australiër ooit op Silverstone – de vorige beste was zesde in Moto3 (2014).

Hoewel veel rijders last hadden van bandenverlies, waaronder Bagnaia die als 14e eindigde na als tweede te zijn gestart, was Miller een van de weinige rijders die steeds sneller werd naarmate de race vorderde.

Zozeer zelfs dat hij de strijd om het podium met Alex Rins, Aleix en Pol Espargaro met een halve seconde over meerdere ronden inhaalde en Mir een keer versloeg.

Dit was al die tijd de strategie van Miller, want hij wilde iets in reserve houden in de laatste paar ronden, maar het werd moeilijk om hetzelfde tempo aan te houden achter Aleix Espargaro, zelfs nadat hij in de laatste ronde een poging had gedaan om als derde te eindigen.

Over zijn strategie en de race als geheel gesproken, voegde Miller toe: “Ik zweefde in het begin. Het was meer een strategie, maar ik wilde niet echt pushen.

“Eerlijk gezegd was ik behoorlijk geschrokken omdat ik in de groep een beetje achterin zat en ik de hele groep in principe op de eerste positie kon zien.

“Toen kreeg ik een beetje ruzie met Mir. Toen dat een beetje tot rust was gekomen, stond ik achter hem. Ik keek en ik zag dat Fabio [Quartararo] kwam naar voren en hij was mijlen voor ons. Ik had zoiets van, wanneer is dat gebeurd? Hij was gewoon weg.

“Ik had zoiets van, oké, het lijkt erop dat we hier voor de tweede plaats racen. Het was een van die races die je zou kunnen zeggen. Ik heb ervan genoten en ik had het gevoel dat mijn strategie niet slecht was.

“Zeker, ik denk dat een betere startpositie zeker zou hebben geholpen, want om die inhaalacties niet te hoeven maken of vast te zitten in een gevecht en me meer op mijn eigen race te concentreren dan wat dan ook, zou leuk geweest zijn.

“Absoluut blij om eruit te komen (met resultaat), want de eerste ronde was behoorlijk hectisch. Dus om ongedeerd en in een fatsoenlijke positie eruit te komen, was best leuk.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: