MotoGP

Britse MotoGP: Pol Espargaro: “Ik heb meer dan ooit in mijn leven gewerkt om op Silverstone te zijn” | MotoGP


Na een brute crash tijdens de MotoGP-seizoensopener, moest Espargaro wekenlang in het ziekenhuis liggen, terwijl pensionering zelfs een realistische mogelijkheid werd vanwege de opgelopen verwondingen.

Maar Espargaro, die zijn terugkeer miste voorafgaand aan de zomerstop, is nu klaar om terug te keren op Silverstone, een circuit waar hij in 2021 pole position behaalde aan boord van de Repsol Honda.

“Ik ben erg blij dat ik eindelijk de kans krijg om terug te komen na deze moeilijke periode”, zei Espargaro.

“Ik heb meer dan ooit in mijn leven gewerkt om tot op de dag van vandaag te komen, en voor mij is het al een grote prijs om in Silverstone te zijn.

“Ik weet dat ik geduld zal moeten hebben en dat het tijd zal kosten om weer 100% te zijn, zowel met mijn motor als met mijn lichaam, maar ik zit vol energie om deze uitdaging aan te gaan! Laten we gas geven opnieuw!”

Espargaro heeft een contract bij KTM tot het einde van volgend seizoen en blijft bij het GASGAS Tech3-team.

Niet zo zeker van zijn toekomst is Espargaro’s teamgenoot Augusto Fernandez. De MotoGP-rookie was erg goed in 2023, maar nu KTM vastbesloten is om Pedro Acosta naar een hoger niveau te tillen, zou Fernandez elders naar kansen kunnen zoeken.

Fernandez concentreert zich op de dingen die hij onder controle heeft en is verheugd om na een ‘lange pauze’ weer te gaan racen.

Fernandez zei: “Het is een lange pauze geweest, dus ik ben erg opgewonden om weer te gaan racen, mijn team te zien en te fietsen.

“We hebben een positieve eerste seizoenshelft gehad, dus ons doel is om ons niveau en onze aanpassing aan de MotoGP-klasse te blijven verbeteren en steeds dichter bij de beste jongens te komen.

“Silverstone is een baan die ik erg leuk vind, ik heb daar vorig seizoen in de Moto2 gewonnen, dus het starten van de tweede helft in Engeland is een positief punt voor mij. Ik kan niet wachten!”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: