Britse MotoGP: Marquez ‘Mijn fout’, Martin ‘Hij vernietigde mijn race’ | MotoGP


Marc Marquez hield zijn handen omhoog en verontschuldigde zich bij Jorge Martin nadat hij de Pramac Ducati-rookie had uitgeschakeld tijdens een onhandige pass in de openingsronde van de Britse MotoGP van zondag op Silverstone.

Het paar, dat dit seizoen elk een race heeft gewonnen, stond op de tweede startrij, maar de Repsol Honda-rijder had de betere start en hield de vijfde plaats vast terwijl de leiders zich uitbreidden in de remzone voor Stowe Corner, bij de einde van Hangar Straight.

Martin verraste vervolgens Marquez door naar een laat gat aan de binnenkant te duiken, de harde maar eerlijke beweging die resulteerde in contact dat de #93 wijd duwde.

Maar toen Martin zelf wijd liep bij het binnenkomen van de volgende Vale-chicane, voelde Marquez dat hij bij de uitgang onder zijn mede-Spanjaard kon snijden.

In plaats daarvan kwam het paar in botsing, waardoor ze zowel naar beneden als uit de race werden gestuurd.

“Ik wil mijn excuses aanbieden aan Martin en zijn team, want het was volledig mijn schuld. Ik was te optimistisch over die inhaalactie”, zei Marquez, wiens Silverstone-weekend begon met een enorme 270 km/u oefenval op vrijdag.

“Het is waar dat het een vreemde situatie was, want Quartararo en Martin gingen erg wijd en ik verwachtte dat Martin meer out zou zijn.

“Ik bereidde de bocht voor en zette de motor recht omdat ik geen tijd had om naar de derde versnelling te schakelen, de berekening was niet de juiste. Het was volledig mijn fout. Het was de eerste ronde. Ik was te optimistisch en mijn excuses naar Maarten.

“Rassen zijn soms zo en vandaag heb ik een fout gemaakt.”

Martin, die slechts acht MotoGP-starts heeft gemaakt, zei te hopen dat de achtvoudig wereldkampioen ‘hiervan kan leren en zich kan verbeteren voor de toekomst’.

“Nou, je kunt de video’s zelf zien. Een beetje teleurgesteld over vandaag, want ik voelde me supersterk voor een podium”, zei hij. “Ik zat echt van binnen en ik voelde dit contact en… wat dan ook. Het is racen. Op naar de volgende.”

Martin voegde toe: “Aan het einde kwam hij sorry zeggen, dit is echt goed van zijn kant, maar aan het einde heeft hij mijn race vernietigd, en dit is het grootste probleem. Hij kan zijn eigen race vernietigen, maar niet de anderen .

“En hij heeft zeker niet op een goede manier gemeten, omdat hij dacht dat er ruimte was en die was er zeker niet. Maar ik hoop dat hij hiervan kan leren en beter kan worden voor de toekomst.”

Martin stopte met het oproepen van een penalty, maar vroeg: “Ik weet niet waarom hij de fiets weer oppakte. Omdat hij de beweging kon maken, zat hij al aan de binnenkant. Maar ik weet niet waarom hij ging wijd en duwde me toen naar buiten.

“Dit is wat ik echt niet begrijp. Maar een penalty is niet mijn zaak.”

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: