MotoGP

Britse MotoGP: Dixon: Alles gebeurde zo snel! Toen begon ik ervan te genieten | MotoGP


Jake Dixon gaf toe dat alles een beetje te snel ging tijdens zijn allereerste MotoGP-ronden op vrijdag tijdens de Britse Grand Prix.

Maar zijn brein kwam al snel op snelheid en Dixon had de 2019-spec Petronas Yamaha binnen drie seconden van Marc Marquez geplaatst na slechts 17 ronden in de koningsklasse, rond het langste circuit op de kalender.

De 25-jarige, die normaal gesproken voor Petronas racet in Moto2, is in het diepe MotoGP gedropt na een kettingreactie van rijdersbewegingen na het plotselinge vertrek van Maverick Vinales uit het Factory Yamaha-team.

Dixon sloot een bemoedigende openingsdag af door tijdens de middagsessie 1,3 seconden van zijn rondetijd af te snijden. En terwijl de kloof met de nieuwe snelste man en goede vriend Fabio Quartararo groeide tot 3,3 seconden, werd dit gecompenseerd doordat de leider van het wereldkampioenschap 0,5 seconden van het veld wist te trekken.

“Alles ging in het begin zo snel”, zei Dixon, die in beide sessies als 21e eindigde, alleen voor de geblesseerde Lorenzo Savadori. “Ik kon de voorremhendel niet eens afstellen totdat alles een beetje langzamer ging! Maar na 2-3 ronden begon ik er echt van te genieten.

“Ik werd in de eerste paar ronden gepasseerd door een aantal zeer snelle rijders, waaronder Marc Marquez. Hij passeerde me en ik denk dat hij een kleine fout maakte en hij rolde de ronde, keek achterom en hielp me de rest van de ronde .

“Dus het was leuk daarvoor, maar er was niets dat ik zou zeggen dat was ‘oh mijn god, hoe doen ze dat?’ Ik dacht gewoon bij mezelf dat het gewoon een kwestie van tijd is en de fiets en banden begrijpen.

“Maar dat is normaal als het zo’n grote ronde is en je maar 30 ronden per dag kunt rijden in vergelijking met 100 ronden bij een eendaagse test. Dus ik denk dat het niet zo erg is dat de eerste dag zo dichtbij is, na 30 ronden.” ”

Naast een Moto2-machine heeft Dixon eerder ook met een Britse Superbike rond Silverstone geracet. Maar er gaat niets boven een MotoGP-prototype.

“Het is compleet anders, weet je. De hele fiets, hoe hij rijdt, hoe stijf hij is, als je een kleine invoer maakt, maakt het de grootste verschillen uit. Maar het goede voor mij is dat ik op een ongelooflijk pakket zit, omdat ik een Yamaha, en de motor is echt goed afgesteld”, zei hij.

“Er zijn een paar dingen die ik hopelijk morgen in mezelf kan verbeteren, maar ook als we een paar kleine aanpassingen kunnen maken in de manier waarop de fiets voor mij handelt, denk ik dat we nog een grote stap zullen maken.

“Maar het grootste verschil zal ik zijn en ik denk dat het tijdens een nachtrust altijd goed zal zijn om morgen te swingen. Want over het algemeen, wanneer je voor het eerst ergens op slaapt en je er weer op terugkomt, heb je de neiging om te ontdekken dat het een de volgende dag een stuk makkelijker.

“Ik denk dat het een kwestie is van hoe meer dagen je doet, hoe sneller je wordt. Ik denk dat je na 5-6 dagen vol rijden echt een idee krijgt van hoe de motor is.”

Dixons debuut valt midden in een teleurstellende Moto2-campagne en met zijn toekomst voor 2022, net als die van het team, is het nog steeds onduidelijk.

Door de terugtrekking van Petronas en Sepang zal de huidige SRT-ploeg – aanwezig in alle drie de klassen – aan het einde van het jaar sluiten. Alleen het eredivisieproject wordt volgend seizoen nieuw leven ingeblazen, onder een nieuwe identiteit.

Er zijn nog geen rijders aangekondigd voor het nieuwe satellietproject van Yamaha, opnieuw gerund door Razlan Razali en Johan Stigefelt, maar Petronas Moto3-rijder Darryn Binder en voormalig MotoGP-titelrunner-up Andrea Dovizioso zijn de huidige favorieten.

Inderdaad, na Dixon’s optreden op Silverstone en vervolgens Moto2-teamgenoot Xavi Vierge in Aragon, wordt Dovi getipt om dit seizoen af ​​te sluiten met het Maleisische team voor een volledige 2022-campagne.

“Voor zover ik weet is dit puur en eenvoudig een ‘wildcard’-rit, en kijk, het team heeft veel ervaring en ze zouden me niet zomaar over een weekend beoordelen omdat het niet eerlijk zou zijn,” zei Dixon .

“Ik heb het gevoel dat ik me vrij snel kan aanpassen. Ik weet niet of het me in een goede positie voor de toekomst zal brengen of niet, maar daar ben ik niet al te gefocust op. Frankie [Carchedi, manager] regelt de rest. Ik ben hier om het beste werk te doen dat ik kan doen en dat is alles wat ik echt kan doen.

“Als ik genoeg tijd zou hebben, zou ik in het voorste peloton van de MotoGP kunnen rennen, maar zoals alles kost het veel tijd.”

Reguliere Petronas-rijder Valentino Rossi, op de 2021-fabrieksspecificatiefiets, was vrijdag de tiende snelste en 2,3 seconden voor Dixon.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d