MotoGP

Britse MotoGP: Crutchlow: ‘Dat is de realiteit van MotoGP’, terug voor Aragon | MotoGP


De kwalificatie op de 19e plaats deed uiteindelijk de kansen van Cal Crutchlow om de punten te halen bij zijn debuut voor het fabrieks-Yamaha-team in zijn thuis Britse MotoGP in gevaar.

Testrijder Crutchlow keerde terug naar de MotoGP in plaats van Franco Morbidelli van Petronas Yamaha tijdens de vorige Oostenrijkse rondes en werd vervolgens verplaatst naar het officiële Monster-team na het plotselinge vertrek van Maverick Vinales.

Dat betekende een upgrade van de A-specificatie van 2019 naar de fabrieksspecificatie van 2021, maar het eindresultaat bleef de 17e plaats.

“Ik was eigenlijk blij met de race, niet blij met de positie natuurlijk, maar dat is wat er gebeurt als je achteraan begint”, zei Crutchlow.

“Ik vocht met de Ducati’s van Bastianini en Marini en dat is het probleem, de fietsen zijn zo snel op het rechte stuk, je moet eerder gas geven, dus je gebruikt meer van de achterband. Zoals we zagen bij Fabio, toen hij vooraan gaat hij gewoon omdat hij zijn eigen lijnen kan rijden.

“Ik had ook een hoge temperatuur van de voorbanden gedurende 10 ronden van de race toen ik achter hen zat, daarna blokkeerde ik de voorkant en ging wijd, en toen was het perfect – maar tegen die tijd was de achterband kapot!

“We hadden een heel moeilijke tijd met de achterband, net als andere rijders en ik denk dat ik het goed heb gedaan.

“Om wat vergelijking te geven, van wat ik me herinner, was mijn laatste raceronde vandaag… [1.1s] sneller dan ik deed in de laatste ronde toen ik hier het podium behaalde [in 2016] en ik was toen aan het vechten.

“Dat is de realiteit van MotoGP. Iedereen is zo snel, iedereen zit op goede motoren.

“Over het algemeen was ik best tevreden. Mijn tempo was goed. Maar ze hebben de ervaring en ze gaan nu sneller. En ik had niet achteraan op de grid moeten starten, wat mijn eigen schuld is!

“We begrepen veel over de motor en dat is een belangrijk punt. Ja, ik heb de achterband vernield, maar dat geldt ook voor veel andere jongens. Ik denk dat we er goed in zijn geslaagd.”

Crutchlow schreef zich aanvankelijk in voor drie rondes en bevestigde dat hij de volgende keer in Aragon naast titelleider en Silverstone-winnaar Fabio Quartararo zal blijven.

Franco Morbidelli zal dan de fabriekszetel in Misano overnemen, wanneer Crutchlow terugkeert naar testritten en de ontwikkeling van de 2022 M1.

Een van de technische problemen die tijdens het Silverstone-weekend naar voren kwamen, was een gebrek aan fietsstabiliteit.

“De wind van de andere motoren doet die van ons trillen. Als je naar die van Fabio kijkt, was die van hem ook niet stabiel, maar we moeten uitzoeken waarom de anderen stabiel waren. De Ducati, Suzuki en Aprilia trillen niet,” zei hij.

“Ik trilde veel meer, maar we begrijpen niet waarom. Ik verloor veel tijd op dat gebied. Toen de achterband viel, trilde hij nog meer. Het maakte niet uit welke instelling we in de fiets hadden.

“Het was een lange race en soms eng, als je bocht 2 ingaat waar Marc onlangs crashte en de motor trilt van slot tot slot, heb je geen remmen! In de kwalificatie had ik gloednieuwe banden en gooide hem er gewoon in.

“Hoe dan ook, blij met de manier waarop we hebben gewerkt. Wat kan ik zeggen? Ik werd 17e, maar nog steeds de tweede Yamaha!”

Petronas-rijders Valentino Rossi en Jake Dixon werden 18e en 19e nadat ze ook hadden geworsteld met een grote daling van de bandenprestaties.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d