MotoGP

Britse MotoGP: Binder: Zou geweldig zijn als broer Darryn in MotoGP racet | MotoGP


MotoGP’ laatste racewinnaar Brad Binder staat te popelen om de problemen van de openingsdag op een nieuw circuit op Silverstone achter zich te laten.

Binder maakte deel uit van een persconferentie voorafgaand aan het evenement op donderdag met drie andere rijders (Joan Mir, Jorge Martin en Jake Dixon) die ook hun allereerste premierklasse-optreden op het Britse circuit maken, hoewel hun niveau van MotoGP-ervaring alles is. verschillend.

Een constant thema voor Binder op circuits die hij als rookie in 2020 als gevolg van Covid-19 heeft gemist, is een trage start ten opzichte van zijn rivalen.

En hoewel de Zuid-Afrikaan vaak op Silverstone heeft geracet, benadrukte de KTM-rijder ‘hoe vaak je ook door de gegevens kijkt’, het is altijd anders dan eerdere ervaringen.

“We zijn hier allemaal zeker een paar keer geweest. Het is altijd een beetje een uitdaging met de eerste dag op een nieuw circuit op een MotoGP-motor”, zei Binder.

“Hoe je er ook naar kijkt, of hoe vaak je ook door de gegevens kijkt, je vindt het altijd heel anders dan ik me herinner.

“Het grote doel voor mij is om te proberen me meteen op mijn gemak te voelen en hopelijk niet te ver in de volgorde van start te gaan, zoals ik vaak heb gedaan wanneer ik op een MotoGP-motor naar een nieuw circuit kom.

“Dit is een speciale baan; de laatste keer dat we hier waren, heb ik er echt van genoten en ik kijk er naar uit om hier op een grote motor te rijden.”

Buiten de race dit weekend, zal Binder volgend seizoen waarschijnlijk worden vergezeld door zijn broer en huidige Moto3-rijder Darryn Binder in de MotoGP.

Darryn heeft al een M1 Yamaha getest in afwachting van een mogelijke overstap naar het ‘Petronas’-team, terwijl een eerste MotoGP-uitje in het verschiet zou kunnen liggen na het debuut van Jake Dixon dit weekend.

Sprekend over het feit dat Darryn volgend seizoen bij hem in de koningsklasse komt, voegde Brad eraan toe: “Van mijn kant zou het geweldig zijn om mijn broer in de MotoGP te laten racen. Ik zou super blij zijn als dat zou gebeuren.

“Misschien kunnen ze nog een column toevoegen… kampioenschap, rookies en dan broers om te zien waar we in de punten staan. Al met al denk ik dat het super gaaf kan zijn, maar laten we afwachten.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: