Britse MotoGP: Aprilia-podium ‘als een droom, ik heb altijd geloofd’ – Espargaro | MotoGP


Aleix Espargaro heeft een sensationeel eerste MotoGP-podium voor Aprilia opgeëist nadat hij Jack Miller voor de derde plaats had uitgeschakeld.

Espargaro zat er meteen middenin toen hij in de openingsronde vijf plaatsen behaalde om tweede te worden achter broer Pol.

De Spanjaard daagde vervolgens de Honda-rijder uit voor de leiding in ronde twee, maar liep wijd in bocht zeven – een bocht die hem uiteindelijk de tweede plaats kostte van Alex Rins omdat hij later dezelfde fout maakte.

Espargaro produceerde echter een schitterende laatste paar ronden om Miller af te houden, die de snelste was van de drie rijders.

“Het is als een droom! Ik ben supergelukkig. Het is een lange weg geweest om hier aan te komen. Stap voor stap heb ik altijd in het project geloofd en ik werk meer dan ooit, dus voor iedereen in Aprilia is dit als een droom ‘, zei Espargaro na het schrijven van geschiedenis.

“Ik wil genieten, maar geloof me, ik wil steeds meer en we zitten op een goed moment.

“We moeten hard blijven werken en ik wil ze allemaal bedanken. Het was geen gemakkelijke race en ik wilde geen fouten maken.

“Ik had iets meer tempo, maar dit is het eerste podium en is voor iedereen.”

Het podium komt op een moment dat ‘de toekomst er goed uitziet’, aangezien Aprilia volgend jaar naar de fabriek zal gaan, terwijl meervoudig racewinnaar Maverick Vinales is bevestigd naast Espargaro voor 2022.

Espargaro voegde toe: “Volgend jaar zullen we een volledige fabriek zijn en ook Maverick [Vinales] komt bij het team.

“De toekomst ziet er goed uit voor ons en het seizoen is natuurlijk nog steeds bezig en ik wil steeds meer. Het is niet genoeg voor mij.

“Nu heb ik veel minder druk omdat iedereen me vroeg ‘is deze race het podium, is deze race het podium’, dus laten we eindelijk gaan voor meer en Aragon is een circuit waar ik echt van hou.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: