Britse Grand Prix: ‘Ik voel me slecht om nee te zeggen tegen bruiloften van mensen’ – Lando Norris column


Lando Norris
De Britse Grand Prix is ​​live op 5 Live en de BBC Sport-website

De Britse McLaren Formule 1-coureur Lando Norris staat zevende in het F1-wereldtitelklassement en heeft dit seizoen tot nu toe één podium behaald. Hier vertelt hij waarom hij dol is op de Britse Grand Prix, vreemde verzoeken van fans, golf en Monaco.

Britse fans zijn gewoon veel cooler en veel beter dan andere fans… Ik ben hier opgegroeid, het is het land waar ik trots op ben.

Ze willen dat hun land het goed doet – beter en sneller zijn dan anderen. En afgezien daarvan, wat het goed maakt, is het volume en de hoeveelheid ervan.

Ik denk dat landen verschillende hoeveelheden passie voor racen hebben en Britse fans hebben veel passie voor racen, en laten dat op veel verschillende manieren zien.

Niet alleen maar staan ​​en zeggen: ‘Go Lando’. Ze hebben daar het enthousiasme en willen dat hun land het goed doet en dat is geweldig om te zien, te voelen en te horen.

Natuurlijk krijg je rare verzoeken bij het ondertekenen van dingen of foto’s of wat dan ook. Het is een cool ding en een plezierig ding en altijd leuk.

Op het podium van de fans vorig jaar op Silverstone gooiden ze hun bieren in het rond en zagen ze alle vloeistoffen overal rondvliegen en ze zongen – ze hadden verschillende gezangen voor mij en dat soort dingen.

Dat is gewoon zo’n cool gevoel om zulke dingen te doen. Ik hou daarvan.

In voor-en tegenspoed

Je voelt je slecht omdat je nee zegt tegen de bruiloften van mensen. Er zijn veel verzoeken om naar bruiloften van mensen te gaan – het is er een die je meer krijgt dan je zou denken.

Ik denk dat het iets cools is, want het is hun enige kans in hun leven op een zeer gedenkwaardig moment, en ze willen dat je erbij bent en er deel van uitmaakt…

Ik weet niet wat ze precies willen dat ik doe. Maar ja, ik denk dat dat een vraag is die ik veel krijg – maar natuurlijk moet ik meestal nee zeggen.

Hetzelfde geldt voor racen – veel mensen bezitten mooie auto’s. Ik krijg verzoeken om een ​​ritje te maken met wie die persoon ook is en in hun auto te rijden en het zal een mooie historische auto zijn uit de jaren ’60 of ’70 of wat dan ook.

Ik zou ze heel graag willen besturen, maar ik zou altijd denken: ‘Wat als er iets gebeurt? Ik krijg er de schuld van’.

Ik wil die druk niet op mij – de verantwoordelijkheid om het heel te houden, anders gebeurt er iets ergs.

Ik heb vorig jaar Goodwood gedaan en gereden [Ayrton] Senna’s McLaren – degene die hij crashte in Japan bij Turn One [in 1990]. Ik ging de heuvel op, wat volgens mij anders is dan op een racecircuit rijden – je gaat alleen in de derde versnelling. Het is zo’n cool gevoel en ik zou graag ja zeggen tegen iedereen, maar tegelijkertijd is er altijd te veel druk.

Lando Norris
Norris speelt met enkele van de beste golfers

‘Het maakt me niet uit of golf wel of niet cool is’

Ik weet niet wanneer door het land geleide sporten plaatsvinden – Engeland of Groot-Brittannië.

Ik ben daar altijd mee bezig, of het nu gaat om het ondersteunen van voetbal of rugby of wat dan ook, dan zal ik altijd proberen te kijken. Maar ik weet niet wanneer de volgende is.

Maar golfen. Absoluut nummer één. Elk weekend kijk ik. Ik steun mensen met wie ik heb gespeeld – Ian Poulter, Justin Rose, Rory McIlroy, Matt Fitzpatrick. Ze hebben voorrang op de mensen die ik steun.

Het maakt me niet uit of het cool is of niet, het is iets waar ik van hou om te spelen, dus als je de liefde hebt om iets te spelen en je bent er zo gepassioneerd over en je wilt het letterlijk elke dag, elk uur doen… ik denk niet dat het uitmaakt.

Het ziet er niet cool uit – als je raceauto’s voorbij ziet rijden, denk je, ‘dat is best cool’. Als je een golfbal voorbij ziet gaan, denk je, ‘wat is dat in godsnaam?’

Dus ik zou niet zeggen dat het cool is, maar het is cool als je aan het werk gaat of speelt met mensen aan de top van hun sport. Ik speelde gisteren met Justin Rose, Poulter vorige week. Bernd Wiesberger volgende week in Oostenrijk – als je met die mensen speelt, vind ik het cool.

Iedereen heeft zijn eigen mening en vanuit dat oogpunt vind ik het cool hoe bekwaam ze zijn en het niveau waarop ze moeten werken om op nummer één in hun sport te staan.

Lando Norris
Norris is onlangs naar Monaco verhuisd

Inkrimpen naar Monaco

Het is een ander leven, dingen vergelijken met wat je in Engeland kunt hebben.

In Monaco is de prijs voor veel dingen een stuk hoger – je krijgt veel minder voor hetzelfde bedrag. Ik ben flink afgevallen, maar mijn flat is nog steeds een heel mooie plek – een goede locatie en een goed uitzicht.

Het is een stuk kleiner dan de plaats die ik had in het VK. Er is kleinere [in Monaco]maar ik heb ook veel mooier gezien.

Maar ik had ruimte nodig om mijn simulator en mijn spelopstelling en dat soort dingen te plaatsen. En dat is gewoon wat ik leuk vind en nodig heb, en dat is alles.

Er zijn daar veel coureurs – ik kan goed opschieten met Max Verstappen, dus we brengen wat tijd samen door.

En een paar van mijn vrienden, ze komen af ​​en toe naar Monaco en we gaan wat golfen en gaan naar een paar leuke restaurants en als het mooi weer is, reizen we rond net buiten Monaco naar Frankrijk.

Maar ze hebben niet echt veel plekken om te verblijven in het appartement. Ik kan niet zoveel gastvrijheid bieden als vroeger – ze moeten in een hotel in de buurt verblijven of zoiets.

Maar het is nog steeds erg leuk, weet je.

Lando sprak met Matt Warwick van BBC Sport

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: