Britse GP: kwalificatie teamnotities – Red Bull


Max Verstappen: “Het was een goede kwalificatie, ik voelde me daar op mijn gemak.

Het was duidelijk erg glad op de baan, mijn 360-graden spin in Q3 was een nieuwe bandopwarmingstechniek [laughs], maar over het algemeen denk ik dat we het goed hebben gedaan, we hebben een geweldige raceauto. Q3 is soms een beetje een loterij, vooral op nat wegdek, dus ik kon me in mijn laatste ronde niet verbeteren omdat er een gele vlag was, ik denk dat dat me vandaag de pole position heeft gekost. Zoals je kunt zien is het allemaal erg krap aan de voorkant bij de Ferrari’s zijn erg sterk. Het zal morgen een spannende strijd worden, maar hopelijk kunnen we voor hen eindigen. De auto is goed op nat en droog wegdek, dus als de auto het goed doet tijdens de race morgen, dan zouden we een goede kans moeten hebben om te winnen.”

Sergio Pérez: “In deze wisselvallige omstandigheden was vandaag een goed resultaat voor ons. Ik wilde natuurlijk meer en ik ben niet helemaal tevreden, maar we kunnen vanaf daar vechten en ik kijk vooruit. Het was niet ideaal, maar aan de andere kant ben ik niet al te teleurgesteld.” want tegen het einde van Q3 had ik Stroll recht voor me, dus mijn laatste twee ronden waren niet ideaal en misschien zat er wat meer in zonder dat oponthoud. We vonden het probleem in de auto waar we vrijdag last van hadden en in de race zullen we veel competitiever zijn. Het zal belangrijk zijn om in de mix te blijven en morgen een sterk tempo te hebben in de race, dan kunnen de dingen er heel anders uitzien. We hebben goede vooruitgang geboekt, dus ik heb er vertrouwen in, hopelijk zijn we in staat om het de Ferrari’s moeilijk te maken, het zal moeilijk worden, maar we zullen hard vechten.”

Christian Horner: “Het was een goede kwalificatie vandaag van beide coureurs, in zeer lastige omstandigheden. We hadden wat pech met de gele vlaggen, wat betekende dat Max ongeveer 3 of 4 tienden verloor, maar we zijn blij om op de eerste rij te staan ​​met Checo daarboven op de tweede rij, in zo’n sessie, is het een goede plek om te zijn.

“Als morgen een rechte droge race is, dan zullen strategie en bandenspanning cruciaal zijn. Dit jaar hebben we gezien dat onze auto’s dichterbij kunnen komen, wat cruciaal zal zijn via Becketts, maar als de mooie Britse zomer morgen doorgaat, zal het allemaal zo snel kunnen veranderen, hopelijk kunnen we het gevecht naar Ferrari brengen.

“Proficiat aan Carlos vandaag, hij was altijd fantastisch in het natte, zelfs toen hij junior voor ons was, hij deed geweldig werk en verdiende de pole.”

Bekijk onze zaterdaggalerij van Silverstone hier.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: