Britse GP: FIA Drivers Press Conference


Groep 1: Lando Norris, Fernando Alonso, Mick Schumacher, Sergio Perez en Sebastian Vettel.

Vraag: Laten we beginnen met de thuisheld, Lando Norris. Ten eerste, heb je gisteren Justin Rose verslagen bij golf?
Lando Norris: Wat denk je? Nee! Ik heb geprobeerd. Ik kom er zeker. Maar nee, niet eens een gaatje.

Vraag: Nou, meer geluk dit weekend op Silverstone. Geef ons een voorsmaakje van hoe je je voelt tijdens je thuisrace en wat een prachtige baan Silverstone is.
LN: Ik bedoel natuurlijk enorm opgewonden. Heerlijk om hier weer te zijn, weer thuis. Zie al veel fans het circuit binnenkomen vandaag en natuurlijk vooral voor morgen. Dus ja, gewoon blij om terug te zijn. Het is een heel leuk weekend, en ik heb er vorig jaar van begin tot eind van genoten. Het is druk, het is zwaar, maar het is zo’n onvergetelijke ervaring aan het einde ervan. Dus ja, ik hoop dat het weer voor iedereen goed kan zijn. De komende dagen staat er wat regen op de radar, maar hopelijk niet te veel, en kan iedereen een goed en leuk weekend tegemoet gaan.

Vraag: Fernando komt naar je toe. Je bent een tweevoudig Britse Grand Prix-winnaar. Wat voor soort welkom krijg je als je hier komt?
Fernando Alonso: Het is een van de beste weekenden denk ik, voor iedereen, wanneer we in Silverstone komen. Er zijn hier veel geweldige races gebeurd, de hele Formule 1-gemeenschap is in feite in het VK gevestigd en er is veel begrip voor onze sport. Dus ja, ik voel veel respect, altijd, als ik hier kom. En normaal gesproken biedt Silverstone ook veel actie op het circuit. Dus ik kom hier graag.

Vraag: Alpine toonde zoveel belofte in Canada. Hoe zeker bent u van uw prestaties op de baan?
FA: Ik ben benieuwd hoe we hier kunnen presteren. Ik denk dat we na drie stratencircuits – of semi-straatcircuits, zoals Bakoe, Canada en Monaco, terugkeren naar een meer normale plek. Laten we eens kijken hoe we hier kunnen presteren, maar ik ben redelijk optimistisch.

Vraag: Mick, ik kom nu naar je toe. Wanneer ga je wat WK-punten scoren? Canada was zo briljant op zaterdag. Hoe kijk je terug op alles wat er dat weekend is gebeurd?
Mick Schumacher: Het was duidelijk dat zondag leek alsof het de dag was en we waren, denk ik, in de mix met de meeste mensen en het leek ook qua tempo dat we er waren. Dus ja, hopelijk kunnen we dit weekend zonder problemen ons eerste punt behalen.

Vraag: Hoe competitief denkt u dat de auto zal zijn?
MEVROUW: Ik denk dat het hier beter zal zijn. Ik denk dat we redelijk goed zouden moeten zijn met de medium downforce setup en zo. Dus ja, ik denk dat dat een goede richting voor ons zou moeten zijn.

Vraag: Checo, komt nu naar je toe. Als je je Britse Grand Prix-resultaten bekijkt, heb je een goed resultaat nodig hier op Silverstone!
Sergio Pérez: Ja, bedankt voor de herinnering! Ik doe! De laatste races in het VK was niet leuk voor me. Dus ik hoop echt dat ik het dit weekend kan samenstellen en hier het podium kan leren kennen.

Vraag: En wat vind je van de prestaties van de auto tijdens de snelle sweeps hier?
SP: Ja, ik denk dat het goed moet zijn. We zouden op een goede plek moeten zijn. Maar we zullen zien. Ik denk dat de concurrentie zeker dichtbij zal zijn. Dus we moeten ervoor zorgen, en altijd met het weer hier, weet je, het kan er een grote rol in spelen.

V: En heb je je bestelling geplaatst voor de RB17 Hypercar?
SP: Er is mij verteld dat ik op de lijst sta, dus ja!

Vraag: Sebastian, je bent ook tweevoudig Silverstone-winnaar. Je bent bij de Britse hoofdbestanddelen van Top Gear geweest, Question Time, je doet een Nigel Mansell-demo-run op zondag voor de race. Voelt dit voor jou als een thuisrace?
Sebastiaan Vettel: In veel opzichten wel. Het paspoort laat dat natuurlijk niet zien, en als we erin vliegen, is de wachtrij iets langer dan vroeger. Dus niet het leukste welkom, nu op reis. Maar het is inderdaad een heel bijzondere plek. U noemde hier de geschiedenis. En weet je, ons team zit aan de overkant van de weg en we winnen zeker de competitie, wie het dichtst in de buurt is, want weet je, het is een soort van iedereen behalve twee teams – drie teams misschien – op een bepaalde manier is ieders thuis Grand Prix. Maar zeker, denk ik, racen voor Aston Martin, een Brits merk met veel erfgoed, en aangezien ik aan de overkant van de weg zit, denk ik dat iedereen onze nieuwe faciliteiten ziet verschijnen elke keer dat ze binnenkomen. Dus, ja, het is een heel, heel speciaal weekend voor ons. En we kijken er enorm naar uit. En er zijn nog andere redenen waarom, zoals je al zei, dus ik kijk uit naar zondag om in Nigels auto uit ’92, 30 jaar later, te rijden. Dus dat moet spannend zijn. Veel dingen om naar uit te kijken.

Vragen van de vloer

Vraag: (Craig Slater – Sky Sports News) Een vraag aan Sebastian en Lando, met betrekking tot Lewis Hamilton, omdat jij Sebastian en Lewis veel steun hebben gedeeld voor verschillende doelen en omdat je duidelijk een mede-Britse coureur bent, Lando, ik wil je gewoon weten hoe je je voelt over wat Lewis de afgelopen dagen heeft doorgemaakt, met betrekking tot de opmerkingen van Nelson Piquet, de daaropvolgende verontschuldigingen van Nelson en ook de verklaringen van de FIA ​​en F1 over de kwestie?
SV: Nou, ik denk… waar te beginnen? Ik denk dat het meer is dan alleen de afgelopen dagen, als je heel eerlijk bent. Het is waarschijnlijk wat hij heeft meegemaakt, en zijn familie heeft zijn hele leven meegemaakt. Nu is elke vorm van misbruik, denk ik, verkeerd. Dus ik denk dat het geweldig was om te zien dat er zoveel respons was van de hele F1-gemeenschap en zo snel, mensen, reageerden en betuigden hun steun aan Lewis. Ik vind dat er geen ruimte moet zijn voor dit soort opmerkingen, en we moeten nog veel doen. Ik denk dat we veel verder zijn gekomen dan misschien jaren geleden, maar het helpt niet als deze dingen er nog zijn. En mensen gebruiken nog steeds ongepaste taal en zeggen verkeerde dingen. Dus ik denk dat het heel belangrijk is om erover te praten en erover te blijven praten, want, zoals ik al zei, het is niet weg, en het zal niet van de ene op de andere dag verdwenen zijn – dat zou geweldig zijn – maar het is een grotere zaak en De F1 heeft in dat opzicht de verantwoordelijkheid om deze problemen te dragen en aan te pakken, en ik denk dat we dat proberen. We hebben de campagne We Race as One, die, weet je, heel duidelijk is waar we naartoe gaan en waar we in de toekomst naartoe willen. En meer dan taal en dingen die we proberen te doen, denk ik dat het is hoe we ons gedragen en hoe we iedereen erbij betrekken, ongeacht welke kleur je hebt, wat voor soort partner je ook hebt, wat je seksuele geaardheid is. Dus elke gemeente is welkom. En we moeten altijd op die manier reageren, heel snel, en duidelijk maken dat we voor iedereen openstaan, omdat vriendelijkheid ertoe doet, mensen ertoe doen, en het was, zoals ik al zei, slecht om te zien wat er aan de hand was.

Vraag: Lando, alsjeblieft?
LN: Ik denk dat Seb een vrij perfecte uitleg gaf. En zoals je al zei, in het begin denk ik niet dat dit iets is dat Lewis heeft gehad, onlangs of zojuist. Het is iets waar hij een groot deel van zijn carrière mee heeft moeten leven en omgaan, sinds hij begon. Hij heeft dat vaak gezegd, dus ik denk dat we allemaal weten hoe een sterke wil een persoon is, en hoe we door deze tijden en dat soort dingen heen kunnen komen, want het is beslist geen gemakkelijke zaak. Maar ten eerste denk ik, zoals Seb al zei, dat er geen ruimte is voor dit soort opmerkingen, of voor mensen die deze opmerkingen naar de Formule 1 brengen en over mensen – vooral niet op zo’n openbaar podium. Het is nooit leuk. Als Formule 1 willen we altijd positieve verandering creëren. En hoewel we Formule 1-coureurs zijn, en dat is waar we van houden en het meest willen doen, willen we nog steeds dingen beter maken in de wereld en we willen veranderingen creëren en altijd goede. En het benadrukt dat. Dit moeten we nog steeds blijven doen. En hoewel we op verschillende gebieden werken, en verschillende dingen, en klimaatverandering, en wat dan ook, zijn er nog steeds de meer eenvoudige en voor de hand liggende die onze voortdurende steun en voortdurende stemmen nodig hebben om er openlijk over te spreken. Het is zwaar. Het is duidelijk dat iedereen Lewis voelt en steunt als persoon en als coureur, ik weet zeker dat hij een sterke kerel is en deze tijden kan doorstaan. Maar Seb gaf een veel beter antwoord dan ik kan geven.

Vraag: (David Croft – Sky Sports F1) Lando, je opmerkingen leiden me naar je eigen persoonlijke worstelingen die je deze week hebt gedocumenteerd in een kranteninterview. Ben jij een sterke vent? Wat heeft je het afgelopen jaar geholpen? Omdat u waarschijnlijk meer heeft geleden dan de meesten van ons in deze zaal ooit hadden gedacht, voordat u de kwestie ter sprake bracht en de kwestie terecht aan de orde stelde.
LN: Ja, ik denk… Ik denk niet dat het aan mij ligt. Misschien ben ik meer open geweest dan veel andere bestuurders, door erover te praten, over bepaalde onderwerpen en bepaalde dingen, vooral over de kant van online misbruik. Vooral omdat ik zo ben opgegroeid. Ik ben opgegroeid op deze platforms, en Instagram, Twitter, Twitch, wat dan ook. Dus, het is gewoon iets waar ik graag een beetje deel van uitmaak, en ik ben er erg bij betrokken – maar natuurlijk, ik en ik weet zeker dat vrijwel elke andere bestuurder veel haat en misbruik en dat soort dingen krijgt. En ik denk dat het, gezien de mentale toestand ervan, nooit gemakkelijk is om door te gaan. En het is gewoon nergens voor nodig. En het punt ervan komt letterlijk van een persoon die achter zijn telefoon zit, of een computer, wat het ook is, ik vind het gewoon vreemd dat iemand zijn leven verspilt door zoiets als dit te doen, weet je? Ze proberen niet uit te gaan en plezier te hebben en tijd door te brengen met hun vrienden en herinneringen te creëren. Ze proberen mensen naar beneden te halen, wat volgens mij een verspilling van ons leven hier is. Een zeer beperkte tijd die we krijgen, dus het is jammer. Het is natuurlijk nooit gemakkelijk voor mij om erover te praten. Maar het is iets dat, vooral met de opmerkingen die je terugkrijgt, en de verandering die mensen zeggen dat ik in hun leven heb gehad en de impact die ik op hun leven heb gehad. Het maakt niet uit of ik er zeker van ben of er niet over wil praten, de impact die je kunt hebben, gaat boven dat alles. Dus als er iets is waar ik ooit aan kan helpen – ik weet zeker dat elke chauffeur wil helpen – dan als je dat wisselgeld hebt, en je mogelijk iemands leven kunt redden. Dat betekent meer dan wat dan ook.

Bekijk onze donderdaggalerij van Silverstone hier.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: