Bradley Smith klaar voor MotoE-retour, Alex Escrig bevestigd op Tech3 E-Racing | MotoGP


Ex-MotoGP-rijder voor Yamaha, KTM en Aprilia, Bradley Smith lijkt klaar voor een terugkeer naar de MotoE met de nieuwe RNF E-Racing-outfit.

Na een jaar niet meer fulltime te hebben geracet, zal Smith naar verwachting deel gaan uitmaken van het nieuwe Maleisische team – onder leiding van RNF Yamaha MotoGP-baas Razlan Razali, terwijl World Endurance Championship-rijder Niccolo Canepa zich wellicht bij de Britse rijder zal voegen.

De laatste keer dat Smith deelnam aan de MotoE World Cup (2019), eindigde de 31-jarige als tweede van Matteo Ferrari.

Een officieel bevestigde rijder is de Spaanse rookie Alex Escrig, die voor de tweede keer in zijn carrière naast Hector Garzo zal staan.

“Voor volgend jaar is mijn doel natuurlijk om het kampioenschap te winnen”, voegde Escrig toe. “Maar voor alles kijk ik ernaar uit om over de motor te leren en ik wil er plezier in hebben.

“De MotoE-motor zal anders zijn dan ik ken, maar ik ben erg benieuwd naar nieuwe rijtechnieken. Ik wil ervaring opdoen in het vechten voor wereldkampioenschappen met oudere rijders die meer ervaring hebben dan ik.”

“Hector Garzo wordt voor de tweede keer in mijn jonge carrière mijn teamgenoot en ik ken hem al sinds ik vier jaar oud was.

“Het zal een genoegen zijn om weer een box met hem te delen. We hebben een goede relatie en hij heeft ervaring in de MotoE, dus ik hoop dat we samen podiumplaatsen zullen delen.”

Tech 3 KTM-baas Herve Poncharal, die net als Razali een team heeft in zowel MotoGP als MotoE, sprak ook over de toevoeging van Escrig.

Poncharal zei: “Het is een groot genoegen om aan te kondigen dat het Tech3 E-Racing-team nu zijn line-up voor 2022 heeft afgerond. Naast Hector Garzo zijn we verheugd Alex Escrig te verwelkomen, een jonge en veelbelovende rijder die we al jaren volgen. een paar seizoenen.

“We stonden versteld van zijn seizoen in 2021 toen hij het European Stock 600-kampioenschap won met 10 overwinningen uit 11 races.”

“Het is duidelijk dat de FIM Enel MotoE World Cup steeds aantrekkelijker wordt voor de rijders, en we zijn er trots op dat we een mix van ervaring en jeugd kunnen brengen met onze nieuwe line-up in de elektrische klasse.

“Alex zal zijn rookieseizoen betwisten en veel te leren hebben, maar ik weet zeker dat we op Hector kunnen rekenen om hem een ​​paar tips te geven, aangezien ze elkaar al kennen, beiden uit Valencia.

“We kunnen niet wachten om in Jerez te zijn voor de eerste testsessie van 2022, en ik ben er zeker van dat onze rijders volgend jaar zullen strijden voor podiumplaatsen en overwinningen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: