https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Brad Binder over concurrentievermogen MotoGP: “MotoGP? Je weet niet of je komt of gaat!” | MotoGP


KTM onthulde hun livery voor 2023 en zal Binder koppelen aan Jack Miller in een nieuwe MotoGP-rijdersline-up voor 2023 – het team moet hopen dat de sport voor het eerst wereldkampioenen blijft voortbrengen.

Joan Mir, Fabio Quartararo en Francesco Bagnaia hebben voor het eerst in de afgelopen drie jaar de hoofdprijs gewonnen – het ervaren duo Binder en Miller droomt ervan om het komende jaar de kansen te verstoren.

“Met MotoGP op dit moment weet je niet of je komt of gaat”, zei Binder.

“Misschien vecht je het ene weekend voor een podium, maar heb je aan het einde van de race twee seconden achterstand terwijl je vecht voor de vijfde of zesde plaats. Dus de MotoGP is op dit moment zo strak en zo competitief, het is net zo spannend voor ons, de rijders, als voor de fans die momenteel op tv kijken.

“Het enige waar ik me zorgen over maak, zijn podia en het winnen van races, dus dat is mijn doel, dat is wat ik hier moet doen.

“Als je naar het grotere geheel kijkt en hoe we vorig seizoen een aantal moeilijke tijden hebben gehad. Zesde eindigen in het kampioenschap is geweldig, maar zeker niet waar ik wil zijn. Ik wil de hele tijd met de jongens vechten en ik ben hier om voor de titel te vechten.

“Het is wat ik wil bereiken in mijn leven en ja, we moeten gewoon blijven werken en ik geloof oprecht dat het iets is dat we kunnen bereiken. Ik denk dat onze beste kans die we ooit hebben gehad om het goed te doen dit seizoen zal zijn.”

Binder gaat zijn vierde seizoen in de koningsklasse in, zijn negende in de Red Bull KTM-kleuren. Zowel hij als zijn nieuwe teamgenoot Miller hebben MotoGP-races gewonnen. Er is oprechte reden tot optimisme voor de Oostenrijkse fabrikant.

“Ik voel me geweldig dit seizoen”, zei Binder. “We hebben vorig seizoen op een goede manier afgesloten, we verlieten de laatste test met veel kleine verbeteringen.

“Natuurlijk zijn er dingen waar we aan moeten werken, maar over het algemeen hebben we een stap voorwaarts gemaakt. Elke kleine stap in de MotoGP op dit moment, gezien hoe dichtbij het is… het kan echt een lange weg gaan. Ik hoop echt dat dit allemaal uitgroeit tot een seizoen dat we van onszelf verwachten en hopelijk kunnen we de resultaten behalen waarvan we weten dat we ze kunnen.”

Binder houdt vol dat de feelgood-sfeer in zijn garage hem een ​​heel eind op weg kan helpen: “Het is niet iets waar je aan werkt. Het kwam heel natuurlijk voor mij en mijn bemanning.

“Ik heb het al eerder gezegd: ik heb de meest fantastische crew achter me staan. Het zijn allemaal, ten eerste, geweldige mensen en ook heel goed in wat ze doen. Dus dat maakt het altijd zo gemakkelijk.

“Weet je, je bent opgewonden om de baan op te gaan omdat je de jongens wilt zien omdat ze allemaal je maatjes zijn. Het is een ding waar ik altijd van heb genoten en het is een ding dat het reizen van huis en zo, veel, veel gemakkelijker maakt. En natuurlijk is racen op een MotoGP-motor voor de kost ook best gaaf!”

De KTMRC16 zal tijdens de test in Sepang in februari goed te zien zijn.

Binder weet wat hij hoopt te vinden: “Het afgelopen seizoen was het heel duidelijk wat we nodig hadden om sneller te zijn. We hadden… het punt was dat het niet slechts één specifiek punt was. Onze fiets deed alles redelijk goed, we hadden gewoon alles nodig om een ​​klein beetje beter te zijn.

“We hadden beter moeten stoppen, iets beter kunnen draaien en meer grip aan de achterkant. Dus ze hebben ons een nieuwe fiets gebracht die we in Valencia hebben getest en het heeft zeker een aantal van onze problemen opgelost en ik heb het gevoel dat het de potentie heeft om van daaruit te groeien, dus… terugkijkend ben ik verheugd om te zien waar we dit kunnen doen ding en als we wat grip aan de achterkant en een beetje draaien kunnen vinden, kom je een heel eind.”

De MotoGP-kalender van 2023 zal een revolutie teweegbrengen in het weekend van de sport dankzij de toevoeging van MotoGP Sprint-races.

“Sprintracen wordt iets dat nieuw is voor ons allemaal”, zei Binder. “Een race in de MotoGP op zaterdag is compleet nieuw, maar ik heb er wel zin in.

“Ik geef altijd de voorkeur aan racen. Als ik moest kiezen tussen racen of ronden in FP4, zou ik zeker elke keer kiezen voor racen, dus… het is spannend voor ons. Het brengt iets geheel nieuws. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw bandenslijtage of iets dergelijks.

“Het wordt een all-out race en ik ben er zeker van dat het een enorm gevecht zal zijn van begin tot eind. Zo spannend. Ik kijk er echt naar uit om te zien hoe de eerste in Portimao uitpakt.

“In wezen zijn er 21 Grands Prix, maar er zijn 42 races, dat is het dubbele van wat we ooit hebben gehad. Het gaat het formaat veel veranderen. Je zult op vrijdag heel snel van start gaan omdat er op zaterdag geen tijd is om dingen te repareren, omdat je meteen doorgaat met de kwalificatie en de race.

“Ja, het zal zeker een beetje verwarrend zijn, ik denk dat het veel meer druk zal zijn om elk weekend te presteren omdat er meer punten in het spel zijn. Elke kleine fout kan veel duurder uitvallen, zoals ik het zie.”

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: