Bottas verward door ‘echt rare’ tempostrijd in Baku F1-race | F1


Bottas kon slechts als 12e eindigen in Bakoe, wat misschien wel de moeilijkste race in zijn F1-carrière tot nu toe was.

De Fin had moeite om bij Sebastian Vettel te blijven tijdens de eerste stint van de race, voordat hij tijdens de pitstop achter Lando Norris viel.

De Mercedes-coureur reed als tiende, maar zakte naar de 14e nadat hij tijdens de herstart van de Safety Car had geworsteld met de bandentemperatuur.

“Ja, het was een soortgelijk gevoel als gisteren en ook vrijdag”, zei Bottas. “Het belangrijkste probleem was het gebrek aan tempo en gewoon niet snel genoeg. Vandaag, vrij vroeg in de race, kon ik zien dat ik de auto’s voor me gewoon niet helemaal kon evenaren, vooral toen de Aston Martin voor me lag, kon ik het gewoon niet bijhouden. Toch ben ik in de war en het is echt raar.”

Bottas verwierp suggesties dat het verschil in achtervleugelconfiguraties tussen Hamilton en zijn eigen auto de reden was voor zijn strijd.

“Ik denk dat het iets is dat we moeten herzien, maar we weten dat het niet veel zal zijn, het zal maximaal een tiende zijn, dus ik denk niet dat dat het belangrijkste is, omdat we het weekend met dezelfde vleugel begonnen.” en ik heb de hele tijd achter Lewis gestaan ​​met een vrij grote marge’, voegde Bottas eraan toe.

“Ik kan me niet herinneren dat ik eerder zo’n weekend heb gehad. Ja, er waren een paar weekenden waarin ik slechte sessies had, maar op een gegeven moment had ik altijd het tempo. Maar dit weekend is het de hele tijd zo geweest, en het hele weekend heb ik nog steeds niet begrepen wat er aan de hand is. Ik weet zelf waar de grens ligt en ik kan niet sneller gaan dan dit, en dan sta je nog zes, zeven, acht tienden achter.

“Het is niet normaal, dus het is iets dat we moeten begrijpen voordat we naar Frankrijk gaan.”Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: