Bottas kwam dicht bij stoppen


Nu genietend van een Indian Summer met Alfa Romeo, heeft Valtteri Bottas toegegeven dat hij eind 2018 dicht bij het verlaten van de F1 was.

Na de schokkende pensionering van Nico Rosberg, slechts enkele dagen na het winnen van de 2016-titel, werd Bottas gerekruteerd door Williams om de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton te worden.

Vanaf het begin had de Fin moeite om de prestatie van de Brit te evenaren, die inmiddels drie titels op zijn naam had staan.

De situatie werd niet geholpen toen teambaas Toto Wolff de Fin noemde als “een sensationele wingman” voor zijn prestaties tijdens de Hongaarse Grand Prix van 2018, toen hij een groot deel van de tweede helft van de race doorbracht met het afhouden van de Ferrari van Sebastian Vettel. om Hamilton te laten wegrijden.

Zijn werk was gedaan, de Fin was vervolgens betrokken bij een botsing met Daniel Ricciardo, waardoor hij van de tweede naar de vijfde plaats zakte.

“Het voelt een beetje bitterzoet,” gaf Wolff toe aan het einde van de race, “ik weet niet waarom, want Valtteri zou een podium hebben verdiend omdat hij zo’n sensationele wingman was.”

Het label van de wingman bleef hangen en hoewel Bottas tot eind vorig jaar bij het Duitse team bleef om te worden vervangen door George Russell, heeft hij nu pas toegegeven hoe hij zich toen voelde.

“Eind 2018 stopte ik bijna, het was zo dichtbij”, vertelt hij Motorsport tijdschrift’s Mijn grote doorbraak podcasten. “Alleen al omdat ik het niet kon begrijpen en accepteren dat ik Lewis in die twee jaar niet kon verslaan.

“Ik leg mezelf zoveel druk op”, geeft hij toe. “Tegen het einde van ’18, vooral toen ik de ondersteunende rol begon te krijgen, kon ik het echt niet aan. Ik had echt moeite. Het was niet leuk.”

Op de vraag of hij van plan was om Mercedes of F1 helemaal te verlaten, antwoordt hij: “Ja, absoluut. Ik was klaar.

“De menselijke geest is op een bepaalde manier vreemd”, vervolgt hij, “soms ga je naar donkere plaatsen en verlies je de vreugde over dingen. Ik verloor de vreugde van F1 en racen in F1. Ik was bijna boos op F1.

“Het is raar”, voegt hij eraan toe. “Ik had gewoon wat vrije tijd nodig. Denk de dingen in een groter geheel en realiseerde me dat het een behoorlijk coole sport is en dat ik nog steeds geweldige kansen voor me heb.”

Het besluit van de Fin om het vol te houden werd slechts enkele maanden later gerechtvaardigd toen hij de seizoensopener in Melbourne won en zijn gevoelens uitte met die beruchte “aan wie het aangaat, f*** you” radio-oproep.

“Als ik er nu op terugkijk, was het een geweldige leerschool voor mij”, geeft hij toe, “ik heb veel over mezelf geleerd, mezelf meer aan de lijn te houden, niet te streng voor mezelf te zijn. Maar zoveel geleerd over alles dat Ik ben echt blij dat het is gebeurd.

“Dat soort momenten, ik wil mensen gewoon vertellen dat ze altijd naar het grote geheel in het leven moeten kijken. Als je je een beetje angstig voelt in het leven, doe dan een stap terug, er is altijd zoveel meer te krijgen als je niet opgeeft .”

De Fin staat momenteel 8e in het rijdersklassement, slechts 31 punten verwijderd van zijn voormalige teamgenoot, die 34 punten achter op Russell staat.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: