Binder veegt Moto3 weg naar MotoGP-recensenten, ‘dom’ om levenslange droom te verwerpen | MotoGP


Het is maar één keer eerder gedaan, door Jack Miller in 2015, maar Darryn Binder aarzelde niet toen hij de kans kreeg om rechtstreeks van Moto3 naar MotoGP # te springen met het RNF Yamaha-team.

“Ik was zo opgewonden dat ik zeker niet vroeg waarom ik! Ik zei gewoon ‘Dank je! Ik ben er klaar voor! Neem me mee!’ zei Binder.

“Voor mij is het een droom die uitkomt. Iedereen wil ooit in de MotoGP racen, dus om zo’n kans te krijgen, kun je het niet weigeren.

“Het is de grootste kans die ik ooit in mijn leven heb gehad, dus ik heb hem met beide handen gegrepen.”

De Zuid-Afrikaan, 24, bracht zeven seizoenen lang door in de jeugdklasse en claimde één overwinning en zes podiumplaatsen.

Hij kreeg de MotoGP-kans nadat hij indruk had gemaakt op Razlan Razali door vorig seizoen door het veld te vechten op een ondermaatse Honda bij Petronas SRT. Maar de verhuizing was niet zonder controverse, waarbij velen zich afvroegen of Binder de Moto2-klasse zou moeten overslaan.

“Natuurlijk waren er gemengde gevoelens en veel verschillende opmerkingen en zo, maar ik zou stom zijn om mijn levensdroom niet te accepteren. Ik heb hier mijn hele leven naartoe gewerkt en als iemand je deze kans geeft, grijp je die aan en maak je er het beste van. ervan”, aldus Binder.

“Dus ik ben super blij om naar de MotoGP te gaan. Natuurlijk zijn er mensen die iets anders zeggen of wat dan ook. Het kan me echt niet schelen. Ik heb geen mentale coach. Ik heb er absoluut geen nodig! Ik Ik ben een perfect gelukkig mens, ik hou niet van bullshit.

“Dus ik ga gewoon door. Ik benader dit seizoen zoals ik elk seizoen zou benaderen. Uiteindelijk is het nog steeds een motorfiets, hij heeft twee wielen en ik ga erop rijden.”

Het debat over de MotoGP-rit van Binder nam toe toen hij in Portimao in aanvaring kwam met Moto3-titelkandidaat Dennis Foggia, waardoor de Italiaanse kampioenschapskansen in de voorlaatste ronde ten einde kwamen.

“Ik wil alle slechte dingen achter me laten en met een schone lei verder gaan, maar dat is natuurlijk moeilijk. Ik heb dat vorig jaar geprobeerd en helaas maakte ik aan het eind van het jaar een fout en sprong iedereen gewoon weer op dezelfde kar. ’, aldus Binder.

“Ik ga gewoon naar binnen, doe mijn best en probeer mijn neus schoon te houden en uit de problemen te blijven. Ik hoop dat ik goede races en goede gevechten kan hebben met alle jongens en of ze me nu leuk vinden of niet verander niets voor mij!

“Uiteindelijk is het ieder voor zich daarbuiten. Ik praat met iedereen die met me wil praten, ik ben niet kieskeurig, ik sta open voor een gesprek.”

In de nasleep van Portimao was Miller een van degenen die opkwam voor Binder en zei dat iedereen dat soort fouten heeft gemaakt.

Sommige andere MotoGP-rijders gaven echter aan dat ze de introductie van een superlicentie zouden steunen, om te voorkomen dat ze rechtstreeks naar de MotoGP zouden gaan zonder in Moto2 te rijden.

“Ik heb het gevoel dat vorig jaar dingen een beetje meer buiten proportie werden opgeblazen dan het was, omdat je dingen zou lezen en ik zou het gevoel hebben dat ze misschien een beetje anders waren geformuleerd dan wat mensen oorspronkelijk hadden gezegd.

“Omdat er veel mensen waren met wie ik gesproken had die niet overkwamen zoals het in de media overkwam. Ik weet dat iedereen verschillende meningen en zo heeft, dus het stoort me niet en ik ben ik ga gewoon naar buiten om mijn werk te doen aan het einde van de dag.”

Binder was niet van plan om Moto2 te missen, maar met SRT plotseling gedwongen te sluiten vanwege het verlies van Petronas zag hij zich geconfronteerd met een onzekere toekomst, totdat Razali (met groen licht van Yamaha) de Zuid-Afrikaan een stoel aanbood in zijn nieuwe RNF MotoGP-team.

“Het oorspronkelijke plan was om met Petronas naar de Moto3 te komen en er alles aan te doen. Dat was het hoofddoel. Doe het goed in de Moto3, ga naar de Moto2 en als ik het goed deed, ga dan naar de MotoGP”, zei Binder.

“Helaas is vorig jaar alles veranderd. Ik denk dat ik met iedereen samenwerk [at SRT] vorig jaar geloofden ze echt in mij en daarom gaven ze me deze kans. Ik moet het met beide handen aannemen, er het beste van maken en hopelijk bewijzen dat ze gelijk hadden door voor mij te kiezen.

“Het is absoluut een groot risico om rechtstreeks naar de MotoGP te springen. Het gaat er niet altijd om hoe snel je naar de MotoGP kunt gaan, het gaat erom hoe lang je daar kunt blijven. Het is het toppunt van de sport, je wilt daar komen en daar zo lang blijven Het is een groot risico maar tegelijkertijd zou ik dit aanbod nooit kunnen afwijzen.

“Het is mijn hele leven mijn droom geweest om op een MotoGP-motor te rijden. Het zijn de dromen van veel mensen en veel mensen die die droom nooit zullen waarmaken. Dus ik ga daarheen en geef mijn absolute alles. ”

Binder’s RNF-crewchef zal Noe Herrera zijn, die Raul Fernandez vorig seizoen hielp om tweede te worden in de Moto2-titel bij Red Bull KTM Ajo.

Het carrièrepad van Fernandez, naast dat van drievoudig MotoGP-racewinnaar Jack Miller, negenvoudig winnaar Maverick Vinales en wereldkampioen 2020 Joan Mir, is ook een bron van inspiratie voor Binder.

“Jack sprong rechtstreeks naar de MotoGP en zorgde ervoor dat het werkte. Ja, het duurde vrij lang, maar er waren heel andere omstandigheden voor hem. Er zijn ook rijders die in een jaar door de Moto2 zijn gegaan en naar de MotoGP zijn gesprongen en goed waren”, zei Binder.

“Het geeft me ook vertrouwen als ik naar Raul Fernandez kijk. Ja, hij was erg sterk aan het einde van de Moto3, maar tot dan toe had hij niets geks gedaan. Maar toen sprong hij naar de Moto2 en deed hij geweldige dingen.

“Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik beter bij een grotere motor paste en dat ik in de Moto3 een beetje worstelde met mijn gewicht en maat, dus ik vind dat ik beter bij een grotere motor past, comfortabeler zou moeten zijn.

“Ik heb letterlijk alles wat ik zou kunnen vragen in een motorfiets, ik heb alle tools, ik moet alleen leren hoe ik ze op de juiste manier kan gebruiken. Ik geloof dat ik dat kan en ik zal in staat zijn snel gaan.”

Darryn, de jongere broer van KTM MotoGP-racewinnaar Brad Binder, stond tijdens zijn MotoGP-debuut tijdens de Jerez-test van afgelopen november onderaan de lijst, maar een respectabele 3s van de top en 1,5s van de beste rookie Fabio di Giannantonio (Gresini Ducati).

Zijn volgende uitje is de Sepang Shakedown-test, van 31 januari tot 2 februari, gevolgd door de officiële test op 5-6 februari.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: