Bagnaia ‘gelooft niet, altijd denkend aan MotoGP-kampioenschap’ | MotoGP


Daardoor blijft de Ducati-fabrieksrijder slechts tiende in het wereldkampioenschap, 38 punten achter de gezamenlijke leiders Fabio Quartararo (Yamaha) en Alex Rins (Suzuki).

Maar Bagnaia houdt vol dat hij het vertrouwen in het aangaan van een titeluitdaging in 2022 niet verliest, nadat hij vorig seizoen een grotere puntenmarge had teruggewonnen, toen hij 70 punten achter Quartararo stond na Silverstone.

Hoewel Quartararo het kampioenschap met een comfortabele marge won, had Bagnaia het uiteindelijke voordeel van de Fransman met 44 punten teruggebracht tot 26. Een voorsprong die nog kleiner zou zijn geweest als Bagnaia niet van de leiding in Misano was gevallen.

“Ik zal stoppen met aan het kampioenschap te denken als er geen mogelijkheid is” [of winning it] niet meer”, zei Bagnaia na de wedstrijd in Portimao van afgelopen zondag.

“Maar dit is niet het geval, ik sta 38 punten achter op de leider en vorig jaar stond ik 70 punten achter met nog 6 races te gaan. Dus geef nooit op, denk altijd aan het kampioenschap, denk altijd aan pushen.

“Je verliest het vertrouwen in het kampioenschap pas als je geen mogelijkheden meer hebt.”

Bagnaia reed van de laatste naar de achtste plaats in Portimao, nadat hij zondagochtend pas fit was geworden om te racen nadat hij zijn schouder bezeerde in een zware kwalificatieval tijdens het gebruik van slicks op een vochtige baan.

“We hadden een beetje pech in de kwalificatie, het was het juiste moment om de slicks te gebruiken, maar ik raakte een nat stuk en ik crashte”, zei hij.

“Mijn schouder deed veel pijn, het was erg moeilijk om te rijden, maar ik ben blij dat mijn gevoel ongelooflijk was met mijn fiets [in the race] en het tempo was behoorlijk sterk.

“In het eerste deel van de race wachtte ik gewoon een beetje om te zien of mijn schouder in orde was, omdat ik een beetje worstelde met het remmen en met het veranderen van richting. Toen begon ik me beter te voelen en was ik behoorlijk sterk, omdat ik veel tijd aan het herstellen was van de renners voor me.

“Over het algemeen was het best een goede race. Ik hoopte natuurlijk niet op een achtste positie, maar na de grote crash was de vraag of ik in staat was om te racen, en we presteerden behoorlijk goed gezien ik als laatste startte. Daar kunnen we dus blij mee zijn.”

Bagnaia eindigde vorig seizoen als tweede na teamgenoot Jack Miller in Jerez, nadat Quartararo van de leiding vervaagde vanwege problemen met de armpomp, voor wat zijn derde podium was in de eerste vier ronden van 2021.

“Deze vrije dagen waren cruciaal om uit te rusten en op krachten te komen”, zei Bagnaia voorafgaand aan de terugkeer van Jerez dit weekend. “Race na race, mijn gevoel bij de GP van Desmosedici wordt steeds beter. Nu komen we aan in Jerez, waar we op het podium eindigden vorig jaar, om eindelijk bij de hoofdrolspelers van het weekend te horen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: