Australische MotoGP: Pol Espargaro: ‘Spinnen op de rand doodt me’, Bagnaia ‘ongelooflijk’ vangen… | MotoGP


De Repsol Honda-rijder, die sinds de vijfde ronde van het seizoen in Portimao niet in de top tien staat in de MotoGP, verzekerde zich van P3 achter Johann Zarco en Marco Bezzecchi, dankzij een indrukwekkende tijdaanval laat in FP2.

Espargaro was zelfs sneller dan alle drie de belangrijkste titelkandidaten toen hij in 2022, Francesco Bagnaia, de vaste pole-sitter begon te vangen tijdens zijn snelste ronde.

Na nipt de top tien te hebben gemist in FP1, kwam Espargaro ’s middags binnen een halve tiende van de eerste plaats, terwijl hij ook teamgenoot Marc Marquez versloeg.

“Ik ben verbaasd [at my pace] ook!” zei Espargaro. “Ik hou van deze plek en ik geniet ervan om op deze plek te rijden. Toen ik vanmorgen uitging, had ik vijf of zes rijders vooraan en het was heel gemakkelijk voor mij om vanaf de eerste ronden in te halen omdat ze gewoon probeerden de baan te leren, maar voor mij komt alles hier heel natuurlijk en ook de ervaring.

“De fiets voelt hier goed aan en onze fiets is behoorlijk wendbaar. Als de wind waait, reageert onze fiets redelijk goed. Ook als de temperatuur vrij laag is, hebben we wat minder last van de achtergrip, vooral op de rand.

“We kunnen niet [afford to] oververhit de rand van de banden door op de rand te draaien, omdat dit me doodt. Dit is het probleem dat ik het hele jaar heb gehad en zodra ik het niet meer heb, voel ik me veel beter.

“Hier vandaag werkte de achterkant in het zweet en zelfs met het medium – we gebruikten een voorverwarmde en dat viel mee.

“Ik kon een goed ritme rijden en toen voelde ik me heel goed in de tijdaanval. Ik ving Pecco in de tijdaanval, wat voor mij ongelooflijk is. Ik ben over het algemeen gelukkig.”

Espargaro hoopt dat winderige omstandigheden aanhouden omdat ‘supergevoelige’ MotoGP-rijders het moeilijk kunnen hebben

Hoewel de grote uitdaging voor Honda en Espargaro zal zijn om dit prestatieniveau het hele weekend op peil te houden, is een van de factoren die een rol kan spelen bij de Spanjaard die dat doet, de meedogenloze wind op Phillip Island.

Zaterdag zal naar verwachting iets minder wind zijn voor de renners, maar Espargaro is ervan overtuigd dat hij niet een van de getroffenen zal zijn als het zo sterk zou zijn als op dag één.

Espargaro voegde toe: “Ik hou van dit soort omstandigheden waarin alles wild is, want deze supergevoelige rijders die van alles perfect houden en dat de motor elke ronde perfect is, remmen op dezelfde plek – deze jongens hebben het behoorlijk moeilijk.

“De beste fietsen worden in die omstandigheden minder goed omdat te veel in één ronde lastig kan zijn en de rijder veel moet werken. Op die manier rijd ik heel graag.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: