MotoGP

Australische MotoGP: Jorge Martin: Ik was kalm toen ik Marc Marquez niet achter me had! | MotoGP


De Pramac Ducati-rijder zette de pole-positie om in een vroeg voordeel, waardoor Marc Marquez en Alex Rins op afstand bleven tot ronde 14 van 27, toen hij terug werd geduwd naar de vijfde plaats.

De #89 vocht zich verschillende keren terug in de rangorde, raakte verwikkeld in nauwere passes met Marquez, maar bevond zich uiteindelijk aan het verkeerde eind van de dichtste top zeven in de geschiedenis.

“Ik beheerde de banden in het eerste deel van de race, en toen ik een beetje begon te pushen, werd ik ingehaald door Rins, die super sterk kwam”, zei Martin.

“Ik zat de hele race bij de kopgroep. Dus ik had de snelheid, maar ik miste een beetje het rempunt. Bij het ingaan van de bochten had ik niet het vertrouwen om harder te remmen.

“Als je in dit soort races niet inhaalt, word je ingehaald. Dus daarom stond ik 0,8 van de overwinning. Dat was wat me doodde vandaag. Want als je zo dichtbij bent, kun je ook winnen. Maar het is zo en ik hoop dit voor Maleisië te verbeteren.”

Anderen aan de onderkant van de kopgroep, zoals Aleix Espargaro (negende) en Luca Marini (zesde), vonden dat hun tractiecontrole-instellingen in de slotfase te conservatief waren geweest. Martin gelooft ook dat hij meer achterband had om te gebruiken.

“De helft van de race was ik redelijk in orde, maar misschien waren we in het laatste deel een beetje aan de veilige kant”, zei Martin. “We moeten begrijpen, ook ikzelf, om meer de achterband te gebruiken, omdat ik normaal gesproken te veel spaar. En dan maak ik de race af en had ik de banden meer kunnen gebruiken.

“Ik zag dat andere motoren, ook andere Ducati’s, beter accelereerden dan Marini of ik. Dus misschien de motor, of ik weet het niet. We moeten eraan werken en iets vinden.”

Martin: ‘Ik was rustig toen ik Marquez niet achter me had!’

Van de renners waarmee Martin op zondag vocht, was Marc Marquez – die zijn eerste podium van het seizoen won met de tweede plaats achter Rins – degene die hem de meeste problemen bezorgde.

“Ik was kalm toen ik Márquez niet achter me had!” Hij glimlachte. “Omdat het drie keer was dat hij me inhaalde en me neerzette” [wide]dus ik verloor niet slechts één positie, maar twee.

“Dat is racen, ik moet verbeteren, ook om agressiever te zijn, want het is de enige manier om echt te vechten voor een overwinning of podium.”

Op de vraag of hij de passes van Marquez iets te sterk vond, antwoordde Martin:

“Nou… er waren een paar punten waar het op de limiet zat, dat is zeker, want ik zat al aan de binnenkant en ik verloor een andere positie. Daarom was ik die manoeuvres zat. Ik zal in de toekomst gewoon proberen net zo agressief te zijn als de rest.”

Martin begint dit weekend aan de voorlaatste manche van het seizoen op Sepang als negende in het wereldkampioenschap, één punt achter Rins.

Teamgenoot Johann Zarco vocht terug van een slechte start om als achtste te eindigen.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: