https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Australische MotoGP: Johann Zarco: ‘Probleem bij de start, volle tank, kon de motor nergens brengen’ | MotoGP


Zarco, die op een bepaald moment de snelste rijder op het circuit was, wist zich een weg terug naar de kopgroep te banen voordat hij vocht tegen MotoGP-titelkandidaat Aleix Espargaro en Brad Binder, wat het trio uiteindelijk elke kans kostte om voor het podium te vechten.

Zarco startte als zesde nadat hij de vrije training had gedomineerd, maar ging onmiddellijk achteruit terwijl hij de eerste drie ronden worstelde.

Zarco was niet de enige Ducati-rijder die een slechte start had, aangezien Francesco Bagnaia ook plaatsen verloor nadat hij het holeshot-apparaat niet had ingezet.

Maar in tegenstelling tot Bagnaia’s startprobleem, duurden de problemen van Zarco veel langer, waardoor hij de rest van de race voluit reed.

Zarco vertelde MotoGP.com: “Ik had een probleem bij de start, plus de eerste bochten op de volle tank, ik kon de motor nergens brengen. Het was behoorlijk moeilijk om op de motor te rijden en ik kon zien dat de anderen heel veel vertrouwen hadden.

“Het was behoorlijk moeilijk om te vechten en ik verloor te veel posities. Maar na drie ronden begonnen de anderen een paar problemen te krijgen en toen kon ik mijn race starten en terugkomen in de eerste groep.

“Dat was geweldig en het was behoorlijk intens om elke ronde hard te proberen te gaan. Ook om veel rijders in te halen.

“Toen ik bij de kopgroep zat, moest ik vechten met Aleix Espargaro en Brad Binder, ook een beetje met Bastianini – het was leuk, maar met vier ronden voor het einde hebben we duidelijk het contact met de top zes verloren met dit gevecht. Ik had om op de achtste plaats te eindigen.”

0,8 seconden van de overwinning ‘killing me’ – Martin

Zarco’s teamgenoot Jorge Martin was een kanshebber voor de overwinning voor een groot deel van de race, aangezien hij de vroege etappes leidde vanaf pole position.

Maar terwijl Zarco sterker werd, begon Martin te vervagen in vergelijking met mensen als Bagnaia, Marc Marquez en de uiteindelijke racewinnaar Alex Rins.

Hoewel Martin nog steeds een goed tempo had en binnen een seconde van de overwinning finishte, vond de Spanjaard dat hij agressiever moest zijn, terwijl hij ook een gebrek aan grip aan de voorkant aanhaalde als een reden waarom hij niet voor de overwinning kon vechten.

Martin voegde toe: “Het is jammer dat ik geen extra remkracht had [zones] om te vechten voor de overwinning, want je weet wel, 0.8 [seconds] van de overwinning doodt me vandaag.

“Ik was super dichtbij, ik was competitief, ik was snel en het eerste deel van de race beheerde ik veel van de banden om aan het einde een goede band te hebben.

“Ik had een goede achterband, maar met de voorkant had ik het moeilijk. Het is jammer, maar we moeten onze gevechten verbeteren. We hebben de snelheid.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: