Australische MotoGP: Francesco Bagnaia: ‘Iedereen moet risico’s nemen, nu is het moment om aan te vallen’ | MotoGP


Na het behalen van zijn zesde podiumplaats in de laatste zeven races in Buriram, is Bagnaia nu binnen handbereik om Fabio Quartararo over te nemen als leider in het MotoGP-klassement voor de eerste keer in zijn carrière.

Bagnaia’s tempo op de eerste dag op Phillip Island was sterk, maar niet spectaculair, hoewel het potentieel in sector vier, dat naar het langste rechte stuk van het circuit leidt, veelbelovend was.

Niet de enige MotoGP-rijder die worstelde met de meedogenloze wind, voelde Bagnaia dat er verbeteringen werden aangebracht naarmate beide oefensessies vorderden, terwijl zijn tijdaanvaltempo, dat de afgelopen twee jaar zo vaak de beste was van alle rijders, hem enigszins ongelukkig maakte komt het einde van het spel.

Na de openingsdag voegde Bagnaia toe: “Vanochtend had ik last van de wind. Toen hebben we iets gedaan met de set-up die me veel hielp bij de tweede en derde exit en ik verbeterde mijn tempo enorm. Vrolijk.

“Vanmiddag was de wind nog erger en misschien had ik wat moeite met mijn instelling of mijn rijstijl. Toen maakten we nog een stap vooraan bij mijn derde afslag, met gebruikte banden en reden we een goed tempo.

“Maar in de tijdaanval reed ik geen erg goede rondetijd. Het is waar dat ik best blij ben met het gevoel dat ik had in het laatste deel van FP2 voordat ik de nieuwe banden voor de tijdaanval plaatste, maar niet zo blij met de tijdaanval.

“Ik zie dat ik in sector één en sector drie zo ben [far] achter en sector vier ik ben zo [far] vooraan. Het is nogal vreemd.

“Maar we weten al waar we moeten verbeteren en dit is iets dat ons kan helpen begrijpen wat we beter kunnen doen.”

Ondanks een uitschieter bij Motegi toen hij in de laatste ronde crashte toen hij Quartararo probeerde in te halen, is Bagnaia de meest in vorm staande rijder sinds Assen en heeft hij zichzelf daarom in een perfecte positie geplaatst om Ducati’s eerste wereldtitel sinds 2007 te claimen.

De Ducati-rijder heeft dit seizoen tot nu toe ook de meeste overwinningen behaald met zes – twee meer dan toekomstige teamgenoot Enea Bastianini die op vier staat.

Een klein probleem voor Bagnaia is dat Ducati niet meer heeft gewonnen op Phillip Island sinds 2010, toen Casey Stoner de overwinning pakte.

Dat gezegd hebbende, heeft Ducati vooral in 2021 en 2022 laten zien veel sterker te zijn op hun zogenaamde ‘zwakkere circuits’.

Net als Quartararo en Aleix Espargaro, die beiden voor de Italiaan eindigden tijdens FP2, telt elke race met nog maar drie te gaan, en daarom gaf Bagnaia toe dat ‘iedereen vanaf nu risico moet nemen’.

“Ik moet het risico nemen zoals hij [Quartararo]”, aldus Bagnaia. “Iedereen moet op dit moment risico’s nemen omdat het zo belangrijk is om vooraan te staan.

“Deze twee races zijn niet de beste voor onze motor, maar we hebben vorig jaar op circuits waar we traag waren al aangetoond dat we dit jaar competitief waren.

“Laten we zien [what happens] en in ieder geval zal ik hetzelfde doen van de afgelopen weken. Ik probeer mijn best te doen en niet te veel aan het kampioenschap te denken. Het is een moment om aan te vallen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: