Australische MotoGP: Alex Rins draagt ​​overwinning op aan vertrekkende Suzuki, haalt Marc Marquez ‘op de limiet’ in | MotoGP


Na een race-lange strijd met Francesco Bagnaia en Marc Marquez, behaalde Rins zijn vierde MotoGP-overwinning en de eerste in twee jaar.

Op een dag waarop de MotoGP-titelrace zwaar werd beïnvloed nadat Fabio Quartararo’s verrassing DNF en Aleix Espargaro een slechte prestatie leverden, waardoor Bagnaia het MotoGP-klassement met 14 punten leidde, hield Rins zijn hoofd koel en voltooide een hattrick van overwinningen bij Phillip Eiland, inclusief één in elke klas.

“Ik ben super blij om op de eerste positie te eindigen. Allereerst zal het de laatste keer zijn met de Suzuki hier op het eiland”, zei Rins.

“Ik ben gezegend dat ik hiervoor de eerste positie heb gekregen en daarna voor alle mensen die me het hele seizoen hebben gesteund, tijdens alle slechte momenten. Het team verdient het echt [this win] en al het personeel in Hamamatsu.

“Het was een goede race. Ik voelde me vanaf het begin goed en ik beheerde de achterband heel goed. Toen ik achter Pecco of in het begin achter Martin reed, realiseerde ik me dat ze iets te langzaam reden, dus ik probeerde vooraan te blijven.

“Ik probeerde een klein gaatje te maken, maar zorgde voor de achterband zonder de spin. Maar toen haalden ze me in op het rechte stuk, dus besloot ik achter te blijven en aan het einde van de race met wat meer aan te komen.

“Ik wist dat als ik de laatste ronde in de tweede positie zou beginnen, ik enkele kansen zou hebben om Pecco in te halen tussen bocht één en twee.”

Dat is precies wat Rins deed toen hij rond de buitenkant van Bagnaia raasde bij het verlaten van bocht één, wat vervolgens leidde naar de binnenlijn voor bocht twee.

Een zet die Marquez in staat stelde te profiteren en voorbij de nieuwe leider in het kampioenschap te knijpen, Rins moest vervolgens Marquez afhouden voor de overwinning.

De twee Spanjaarden waren niet verlegen om de hele race agressief te zijn bij het inhalen van elkaar, wat Rins na de race nog ter sprake bracht.

Rins zei: “We respecteren elkaar. Alle inhaalacties waren op de limiet, maar op een goede manier.

“Het tempo was laag, maar je moest het doen. In dit geval, toen Martin vooraan zat of Pecco, zorgden ze voor de banden om aan het einde van de race in het maximale potentieel te komen. Maar vraag het aan de andere renners waarom ze niet bovenaan eindigden.

“Het was een langzaam tempo, maar je moest het doen. Deze overwinning is een van de mooiste.”

Rins ‘verdrietig’ dat Suzuki MotoGP verlaat

Terwijl de viervoudig winnaar van de koningsklasse een overstap naar Honda heeft om naar uit te kijken in 2023, prestaties zoals deze voor Suzuki – een team waarvoor hij op het punt stond opnieuw te tekenen voordat de schokkende aankondiging werd gedaan dat het tijd zou worden hun deelname aan MotoGP, heeft Rins een beetje ‘verdrietig’ achtergelaten

“Het is iets goeds [to go out with a win]. We verdienen het echt en in veel races kennen we ons zwakke punt, namelijk de kwalificatie”, aldus Rins.

“Ik rijd sinds 2017 in de MotoGP en dit is het vierde of vijfde competitieve jaar voor mij, maar Suzuki, ikzelf, hebben nooit een goede motor kunnen maken voor één ronde.

“We hadden er moeite mee, maar in sommige races hadden we een ongelooflijke snelheid en moesten we om deze reden op de vijfde en zesde positie eindigen. De overwinning was best mooi. Het is jammer dat Suzuki vertrekt, maar laten we vertrekken met de overwinning.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: