MotoGP

Australische MotoGP: Aleix Espargaro: TC-fout, we zijn niet op het niveau om voor deze titel te vechten | MotoGP


De Aprilia-rijder zette wat de tweede snelste ronde van de race zou zijn, in ronde 8 van 27, ondanks dat hij nog steeds in de bandenbesparende modus stond, en behaalde een goede zesde plaats tijdens de middenetappes.

Maar toen het tijd was om de cruciale slotronden door te drukken, werd Espargaro tegengehouden door overmatige tractiecontrole. Het wisselen van kaarten had geen impact en hij vervaagde naar een gefrustreerde negende, 4,5 seconden van racewinnaar Alex Rins.

“Ik was snel. Ik reed de op één na snelste ronde van de race. Maar in de laatste acht ronden versnelde de motor niet”, legde Espargaro uit.

“Ik had veel tractiecontrole, de motor sneed om de een of andere reden veel vermogen af ​​en kwam niet vooruit.

“Ik heb de kaarten veranderd, ik heb alles geprobeerd, maar het was erg frustrerend omdat ik niets kon doen.”

Espargaro voegde toe: “Gisteren, met de [data] van Michelin, ik denk dat ik de tweede was [best] rijder voor de minste band [consumption] in KP4.

“Ik heb vanaf het begin van de race geprobeerd om wat banden te sparen, door agressiever te remmen om meer de voorkant te gebruiken [than the rear]. Maar ik weet niet wat er uiteindelijk gebeurde.

“Ik was heel, heel boos, gefrustreerd omdat ik vandaag de snelheid had om voor de overwinning te vechten.

“De race in het begin was vrij traag. Het was vrij gemakkelijk voor mij om in de groep te blijven. Maar in het laatste deel zakten de anderen 4-5 tienden en wij lieten misschien 1,2-1,3 seconden vallen.

“Ik was erg boos in de helm omdat ik niets kon doen.”

Teamgenoot Maverick Vinales zakte in de slotfase van de 11e naar de 17e plaats en eindigde “langzamer dan de Moto2-jongens”.

“Ik denk dat Maverick precies hetzelfde probleem had als ik”, zei Espargaro.

Espargaro: ‘We zijn niet op het niveau om voor deze titel te vechten’

Het elektronische probleem kwam direct na de ‘eco-mode’-fout op de grid in Motegi en een gebrek aan tempo op de speciale hardere constructiebanden gedurende het Buriram-weekend.

“Ik denk dat we tijdens de laatste drie races bewijzen dat we als team niet samen zijn”, zei Espargaro. “We zijn niet op het niveau om voor deze titel te vechten.

“We hebben veel, veel punten toegegeven, omdat we in de laatste drie races net scoorden.” [5 and 7] punten [out of a possible 75] wat belachelijk is als je voor de titel wilt vechten. Dit is het probleem.”

Terwijl Espargaro’s 12 punten (inclusief één non-score) van de laatste drie ronden een ellendig aantal is voor een titelkandidaat, heeft regerend kampioen Quartararo er slechts 8 (twee non-scores) en zelfs Bagnaia slechts 32 (één non-score).

“We hebben veel fouten gemaakt in de laatste drie races. En het is weer jammer vandaag”, vervolgde Espargaro,

“Ik heb vaak gezegd, het moeilijkste ding [in MotoGP] is om de snelheid te hebben om snel te zijn. Ik had het. Ik heb een goede start gemaakt. Ik haalde Fabio in in bocht twee. Ik wist dat ik vandaag agressief moest zijn en ik zat in de kopgroep, wachtend, wachtend, wachtend, maar aan het einde kon ik niets meer doen.

“Het is frustrerend na het harde werk dat we hebben gedaan in de eerste 70% van het kampioenschap, om in deze laatste drie races buiten de top vijf te eindigen. Het doet me pijn.

“[The title] is nog steeds mogelijk. Ik ben echt trots op mijn kampioenschap. Ik bedoel, nog twee races te gaan en Aleix en Aprilia zijn nog in de race voor de titel.

“Maar met de vorm van Pecco en Ducati en een voorsprong van één race op mij, wordt het erg lastig.”

Terwijl Espargaro veel punten verloor aan Bagnaia in Australië, betekent de crash van Quartararo dat de Yamaha-rijder nu 13 punten minder is dan hij, op de tweede plaats.

‘3 tot 4 maanden geleden zei iedereen dat Aprilia op het niveau van Ducati zat’

Na dit jaar slechts één podium te hebben veroverd, was de titeluitdaging van de RS-GP de verrassing van het seizoen. Maar Espargaro vindt dat de vluchtige races de suprematie van Ducati hebben onderstreept.

“Het is grappig, want niet zo lang geleden, 3-4 maanden geleden, zei iedereen dat de Aprilia de ‘nieuwe Ferrari’ was. En ik kende de fiets die ik heb. Het is een goede motor, we hebben de motor veel verbeterd, maar hij heeft helemaal niet het niveau van de beste motor op de grid.

“Zij [Ducati] maakte veel fouten in het begin van het jaar en ze hebben ervoor betaald, maar vandaag het resultaat van de Ducati’s – ik wil geen namen gebruiken, maar het is belachelijk. Het maakt niet uit wie op deze motor rijdt, ze staan ​​in de top zes.”

Bagnaia, die op een bepaald moment 91 punten achter Quartararo stond, heeft vier overwinningen en zeven podiumplaatsen behaald in de laatste acht evenementen.

Quartararo en Espargaro hebben in dezelfde periode elk slechts één podium behaald.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.