https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

“Argh, mijn rug doet me pijn!”


Hamilton eindigde als vierde in Bakoe, maar had moeite om uit zijn W13-auto te klimmen vanwege de impact van ernstige bruinvissen, het stuiterende fenomeen dat Mercedes het hele seizoen heeft verwoest.

“Argh, mijn rug doet me pijn!” Schreeuwde Hamilton over zijn teamradio.

Mercedes-teambaas Toto Wolff verontschuldigde zich kort na de geblokte vlag bij de Britse coureur.

“Lewis, we weten allemaal dat dit op dit moment een beetje een sh-box is om te rijden,” zei Wolff. “Het spijt me ook voor de achterkant, we zullen het wel oplossen.”

Hamilton zei na de race: “Blij dat het voorbij is. Pijnlijk. Dat was de meest pijnlijke race die ik heb meegemaakt, de zwaarste race die ik heb meegemaakt.

“Eerlijk [George Russell] had niet dezelfde stuitering als ik, hij stuiterde veel minder, gisteren verloor ik 3,5 tienden van hem op de rechte stukken, ik had een experimenteel onderdeel aan mijn auto en de andere achterwielophanging. Het is uiteindelijk de verkeerde.

“Alle coureurs bespreken het samen in de briefing en uiteindelijk wil niemand van ons de komende vier jaar van de regelgeving genieten, dus ik weet zeker dat de teams eraan zullen werken.

“Er waren veel momenten waarop ik niet wist of ik het zou halen. Ten eerste, of ik de auto op het goede spoor zou houden, want op de hoge snelheid verloor ik hem meerdere keren bijna. Het gevecht met de auto intens was.

“Verschrikkelijk, het ergste aan het begin van de race, ik dacht dat het veel beter zou worden, werd een beetje beter in de bochten naar het einde toe, maar op de rechte stukken nog steeds net zo slecht.

“Ik heb cryotherapie gedaan en je gaat daar 4 minuten naar binnen en het is verdomd koud, hetzelfde soort dingen, gewoon bijten en er gewoon mee knagen. Ik moet denken aan alle mensen die op mij vertrouwen om die punten te krijgen dus daar was ik echt op gefocust, maar dit is absoluut het ergste voor mij, ik heb het dit jaar nog niet zo erg gehad.

“George heeft het vandaag niet zo erg gehad, zijn rug is 10 jaar jonger dan de mijne!

“Het ding stuiterde zo vaak dat ik zo vaak bijna tegen de muur aanliep, dat was een zorg qua veiligheid, 180 mph knalde tegen de muur. Ik denk niet dat ik daar ooit echt aan heb moeten denken als een coureur, hem met die hoge snelheid uit de muur houden, heel vreemde ervaring.

“Er zit zoveel potentieel in deze auto, we kunnen hem gewoon niet ontgrendelen totdat we dit stuiteren stoppen. Maar we hebben een veel andere auto dan alle anderen en we moeten zien of dat goed of fout is.”

Hamilton ‘bidt dat het stopt’

Max Verstappen won de Grand Prix van Azerbeidzjan voor Red Bull-teamgenoot Sergio Perez, terwijl Ferrari-duo Charles Leclerc en Carlos Sainz er niet in slaagden te finishen vanwege meer betrouwbaarheidsproblemen.

Hamilton ging dieper in op de pijn die hij ervoer tijdens de race in Bakoe en gaf toe dat “adrenaline” hem door de 51 ronden hielp.

‘Ja, dat is het enige. Gewoon op mijn tanden bijten van de pijn”, vertelde Hamilton aan Sky Sports F1. “Gewoon adrenaline. Ik kan de pijn die je ervaart niet beschrijven, vooral op het rechte stuk hier. Aan het einde bid je er gewoon voor dat het stopt.’

Met Ferrari’s dubbele DNF kon Mercedes met de derde en vierde plaats hun gezamenlijk beste resultaat van het seizoen behalen.

“We zitten nog steeds in zo’n goede positie, derde en vierde is een geweldig resultaat voor het team”, voegde hij eraan toe. “Het team heeft echt geweldig werk geleverd met de strategie.

“Als we dit stuiteren eenmaal hebben opgelost, zitten we precies in de race, maar we verloren meer dan een seconde met het stuiteren, of op zijn minst een seconde. Ik ben morgen in de fabriek, we hebben goede gesprekken gehad en blijven pushen.”

Hamilton slaagde er wel in om na de race een vrolijk bericht over zijn Mercedes-teamradio te brengen: “Goed gedaan jongens. Goed bezig met de strategie. Bedankt voor het blijven pushen. Laten we zeker wat veranderingen doorvoeren.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: