Aragon MotoGP: Brad Binder: Ik heb gevochten als een hel! Voelde me echt op de limiet van de eerste ronde tot het einde | MotoGP


De fabrieks-KTM-rijder begon de MotoGP van Aragon afgelopen weekend als tiende, maar Binder lag al op de vijfde plaats bij het verlaten van bocht één.

Nadat hij zich tijdens de vroege stadia vastklampte aan de rug van Francesco Bagnaia, Jack Miller en Enea Bastianini – Binder slaagde er toen in om de Ducati’s veel langer bij te houden dan verwacht – raakte hij uiteindelijk verwikkeld in een race-lange strijd met Miller en Aleix Espargaro voor de derde plaats.

Door zijn achterband tot het uiterste te straffen om in de race te blijven, had Binder het tijdens de laatste vijf ronden meer moeite dan de andere twee, wat resulteerde in een voorsprong van Espargaro in de voorlaatste ronde.

En hoewel Binder ’teleurgesteld’ was om niet derde te worden, was het een ander voorbeeld van hoe de voormalige Moto3-wereldkampioen liet zien hoe goed hij is.

“Ik ben echt blij dat ik een goede start heb gehad en een solide race heb waarin ik mijn best heb kunnen doen [of the season] van begin tot eind”, aldus Binder.

“Teleurgesteld dat ik geen podium kreeg omdat ik het grootste deel van de race in de top drie zat, maar ik heb in de laatste ronde als een hel gevochten om dichtbij te komen en te proberen een beweging te maken, maar ik kwam gewoon niet dichtbij genoeg om iets te proberen .

“Ik ben erg blij met het werk dat we hebben gedaan en het team was in staat om me de beste motor te geven die ik het hele weekend heb gehad.

“Ik heb een race gereden zonder fouten, maar ik was gewoon niet snel genoeg. Ik denk dat we blij moeten zijn met het werk dat we hebben gedaan en we moeten gewoon die laatste stap zetten om te proberen met de topjongens mee te lopen.”

‘Ik denk niet dat ik zo ver naar voren had moeten staan’ – Binder

Hoewel het een verrassing was om Binder na slechts één bocht in de top vijf te zien, was het nog indrukwekkender om de KTM-rijder te zien mixen met de Ducati’s en Aprilia van Espargaro, omdat het niet iets was dat op enig moment tijdens het weekend was voorspeld.

Op de vraag waarom hij meer dan de anderen met de achterband begon te worstelen, antwoordde Binder: “Ik denk niet dat ik zo ver naar voren had moeten zitten als ik was.

“Ik gebruikte mijn achterband echt en gebruikte het potentieel ervan om in het begin en natuurlijk de laatste drie ronden met de jongens mee te gaan – ik probeerde ook een andere kaart om wat meer voordeel te behalen, maar het eindigde en verloor twee ronden op rij veel tijd.

“Toen ging ik terug naar een kaart die meer beschermend was en ik kon weer wat schoner en weer sneller rijden.

“Ik verloor veel tijd in die twee ronden en het deed me op de lange termijn echt pijn, maar ja, over het algemeen denk ik dat we vandaag veel hebben geleerd.

“Ik voelde me comfortabel op de motor, ik voelde me echt op de limiet van ronde één tot het einde. Maar we hebben uiteindelijk ons ​​best gedaan. Wat kunnen we nog meer doen?”

‘Een van de beste’ MotoGP-rijders – Binder reageert op lof van Espargaro

Na de race benadrukte Espargaro de capaciteiten van Binder en noemde hem een ​​van de beste rijders in de MotoGP.

Dus wat vond Binder van de lof van de Spanjaard: “Het is leuk om te horen! Nou, f*ck! Ik heb eerlijk mijn best gedaan. Ik had echt moeite omdat we niet zo goed draaien als de anderen en omdat we een beetje missen van draaien.

“Als ik gas geef, komen we ook niet zo goed uit de bocht. Dus ik moet het ergens goedmaken en dat betekent dat ik in de snelle en vloeiende dingen veel risico moet nemen met de voorkant om terug te komen Ik deed mijn best en deed het goed om door het veld te komen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: