MotoGP

Andrea Iannone krijgt een terugkeer aangeboden, zegt Carlo Pernat, en kan “snel zijn” op 35-jarige leeftijd, net als Valentino Rossi | MotoGP


Voormalig Ducati-, Suzuki- en Aprilia-rijder Iannone’s MotoGP-carrière werd geruïneerd toen hij een schorsing van vier jaar kreeg vanwege doping, maar die loopt eind dit jaar af.

Hij komt in aanmerking voor het seizoen 2024 en zou volgens Carlo Pernat twee cruciale eigenschappen behouden: de vereiste snelheid en het promotievermogen.

“Iannone is een gek talent, vier jaar is niet genoeg om het talent te begraven”, vertelde Pernat Mannen op wielen.

“Dat blijft altijd zo en volgens mij heeft hij, ook al zegt hij het niet, in gedachten om terug te komen.

“In deze MotoGP waarin marketing de boventoon voert, zou ik als marketingman een risico nemen op Iannone.

“Misschien zal een team het proberen. Zal hij winnen? Zal hij snel zijn? Ik weet het niet, maar vanuit mediaoogpunt zou het nog steeds een staatsgreep zijn.

“Het doet me verlangen om te zeggen dat we hem weer zullen zien in een wereldkampioenschap.

“Misschien zal het niet in de MotoGP zijn, misschien wel in het World Superbikes, maar iemand zal hem volgend jaar, als hij zijn jarenlange diskwalificatie heeft uitgezeten, een zitje aanbieden. Ik ben ervan overtuigd.

“Ook omdat Andrea altijd slecht heeft getraind, heeft hij zich nooit echt losgemaakt van de autosport en is hij, als we kijken, geboren in 1989. In 2024 wordt hij dus 35 jaar.

“Vraag Valentino Rossi of je nog steeds snel kunt zijn op je 35e. De dokter, misschien zijn we het vergeten, stond op het punt een wereldkampioenschap te winnen op 36-jarige leeftijd.”

Iannone zei vorig jaar tegen La Gazzetta dello Sport: “Ik zal terug komen. Ik weet niet waar, hoe en wanneer, in MotoGP of Superbike, maar ik garandeer het: ik kan mijn leven nog steeds niet vullen met andere dingen [other] dan de fiets of de snelheid.

“Dansen met de sterren was als een afleiding en ik heb keuze te over voor alles wat me wordt aangeboden. Als ik aanbiedingen van tv krijg, betekent dit dat mensen in mij geïnteresseerd zijn, maar ik garandeer je dat ik op één ding gefocust ben: om op terug te komen [riding]. En ik zal het doen.

“Ik onderhield relaties met Aprilia, mijn voormalige [personal] zaakvoerder Carlo Pernat en [Pramac boss] Paolo Campinoti, die als leden van de familie zijn, maar races zijn gemaakt om te winnen, niet voor echte vriendschappen.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.