https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Andrea Dovizioso haalt uit: “Ik heb een slechte relatie met mensen bij Ducati” | MotoGP


De Italiaanse rijder, die stopte na de San Marino MotoGP in 2022, genoot van zijn beste jaren op de Desmosedici en eindigde als tweede achter Marc Marquez drie seizoenen op rij tussen 2017-2019.

Een breuk in de relatie met Ducati-baas Gigi Dall’Igna resulteerde in zijn vertrek na acht jaar en hij rondde zijn MotoGP-carrière bij Yamaha af.

Als de dingen iets anders waren geweest, had Dovizioso misschien in de schoenen van Francesco Bagnaia kunnen staan ​​als Ducati’s eerste koningsklasse kampioen sinds vele jaren, en de eerste Italiaanse kampioen sinds Valentino Rossi in 2009.

“Als een verhaal als het mijne en dat van Ducati zo eindigt, is het altijd jammer”, zei hij tegen het Duitse Motorsport Magazin.

“Omdat ik iemand ben die met iedereen een goede band probeert te hebben.

“Maar in dit geval liep het helaas slecht af.

“Maar ik wil verduidelijken dat ik geen slechte relatie heb met Ducati als bedrijf, ik heb een slechte relatie met sommige mensen bij Ducati. Het is anders.”

Dovizioso reflecteerde: “Ik heb absoluut spijt in mijn carrière – degenen die het tegenovergestelde beweren, dat wil zeggen geen spijt hebben, zijn leugenaars.

“Er zijn altijd dingen die beter kunnen. Maar over het algemeen ben ik tevreden met mijn carrière en mijn leven.”

Er gaan geruchten dat hij overstapt naar het World Superbike, maar hij zei: “Ik ben gewend aan prototypes, mijn hele carrière heeft met prototypes te maken gehad.

“Ik denk niet dat ik het goed kan doen met productiemotoren, hoe uitgebreid en ontwikkeld ook, omdat ik mijn rijstijl zou moeten herzien en alles opnieuw zou moeten beginnen alsof ik aan het begin van mijn carrière stond. Het is iets waar ik niet om geef.”

Op de MotoGP-kalender van 2023 staat in elke ronde een sprintrace.

“Het zal meer dynamiek creëren om te managen, maar ik ben bang dat het de show niet veel zal veranderen”, zei Dovizioso.

“Fysiek zal het moeilijker zijn om twee races te rijden. Het zal moeilijker zijn, vooral als je racet op circuits die een meer toegewijde rijstijl vereisen. Ik denk aan Austin, Sepang, Assen en Mugello.

“Naar mijn mening zal het alle renners onder druk zetten. Dit nieuwe reglement kan echter ook een voordeel zijn voor snelle coureurs in de kwalificatie, omdat ze, omdat ze vanaf de topposities kunnen starten, kunnen profiteren van gemakkelijkere omstandigheden die hen in de race ten goede kunnen komen, waardoor ze meer winst kunnen behalen punten dan meer methodische chauffeurs”.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: