MotoGP

Alvaro Bautista: Sepang of Buriram een ​​’als’, MotoGP-wildcard ‘niet in mijn gedachten’ | MotoGP


Na het behalen van de WorldSBK-titel van 2006 maakte Bayliss een beroemde eenmalige MotoGP-terugkeer voor Ducati in de finale van Valencia – en won.

Net als Bayliss behaalde Bautista tijdens zijn fulltime MotoGP-carrière podia maar geen overwinningen en domineert hij momenteel SBK voor Ducati.

Terwijl Bayliss in 2006 op korte termijn werd opgeroepen om de geblesseerde Sete Gibernau te vervangen, heeft Bautista al deelgenomen aan een recente MotoGP-test op de nu titelwinnende Desmosedici.

Aangekondigd als een beloning voor zijn WorldSBK-heldendaden, gaan er hardnekkige geruchten dat Bautista een populaire wildcard-inzending zou kunnen maken na afloop van het Superbike-seizoen in Argentinië op 15 oktober.

Praten over een tweede MotoGP-test heeft de speculatie alleen maar aangewakkerd, maar Bautista bagatelliseerde het belang van het antwoord ‘Sepang’ op de vraag welk circuit hij zou kiezen voor een wildcard.

“[Sepang] is een leuke plek, maar het is wat ik zeg, [a wild-card] zit niet in mijn gedachten’, zei Bautista in Donington Park. “Maar mensen vroegen me ‘als je moet één ras kiezen om een ​​wildcard te maken…’

“Als Ik moet één plaats kiezen, het moet na mijn zijn [WorldSBK] kampioenschap eindigt. Er zouden dus nog maar vijf races over zijn: Australië, Thailand, Maleisië, Qatar en Valencia.

Als Ik moet kiezen tussen die vijf, ik kies Thailand of Sepang omdat ik van warme omstandigheden houd. Maar [I said it] zonder plannen om daarheen te gaan, [unless] het is voor een vakantie of gewoon om naar de race te kijken of zoiets!”

In een reactie op de MotoGP-test van Bautista in Misano, zei Aruba.it Ducati Team Manager Serafino Foti: “Alvaro heeft het echt goed gedaan. Hij was behoorlijk snel. Hij had eigenlijk heel snel het gevoel. Dit verbaasde mij. Het is niet makkelijk om vanuit het WorldSBK naar de MotoGP te springen en dit gevoel te krijgen.”

Bautista werd ondertussen gesteund door hoe serieus Ducati het uitje had genomen.

“Mijn MotoGP-test was echt goed omdat ik veel mensen van Ducati had. Het hele testteam kwam de test doen en ook Gigi [Dall’Igna] kwam kijken hoe het was. Dus ik voelde veel steun van Ducati”, zei hij.

“Ik ben zo blij omdat ik het gevoel had dat het een echte test was. Het was niet zo van: ‘Oké, pak de fiets en maak wat rondjes’. Nee. Alles was klaar en voorbereid voor mij om het beste voor de test te hebben en me zo comfortabel mogelijk te voelen.

“Ik kan Ducati gewoon bedanken, want ik heb erg genoten van die twee dagen… Ik had veel plezier.

“‘Wauw, ik voel me zo goed op de motor’, misschien te veel!”

“De fietsen zijn heel, heel, heel anders. De kracht, remmen, alles. U kunt de [MotoGP] fiets heel sterk in een rechte lijn en dan moet je heel voorzichtig zijn met het gas omdat je geen grote spin kunt maken met de achterband [on the exit]. Met de Superbike is het andersom.”

Bautista schreef de verschillen toe aan het karakter van de Michelin MotoGP-banden en contrasterende frame-ontwerpen.

“Vooral het verschil tussen de Desmosedici en Panigale, is dat de Desmosedici een echt frame heeft. Omdat de Panigale slechts een klein frame aan de voorkant is, dan de motor en dan de achterbrug, dus het is anders.

“De motor is stijver en stijver in de MotoGP. En ik denk ook dat de MotoGP-banden meer steun moeten hebben vanwege het harde remmen.

“Het is dus een combinatie. Je voelt zeker minder informatie van de band in de MotoGP, althans in de twee dagen die ik deed, dan op de Superbike met de Pirelli’s. Die je meer kunt voelen, om de grenzen te begrijpen.

“Maar aan de andere kant, met de andere banden [Michelin] je kunt harder duwen omdat ze meer ondersteunen.

“Ik heb me heel snel aangepast aan de MotoGP-stijl omdat ik denk dat die nog steeds in mijn gedachten zit. Dus voor mij was vooral de tweede dag zoiets van ‘Wauw, ik voel me zo goed op de motor’, misschien te veel!”

Bautista koos er inderdaad voor om de MotoGP-test af te sluiten met enkele ronden op een Panigale Superbike, om weer in productiemodus te komen voor Donington Park.

“Ik ging terug naar de realiteit van veel minder vermogen en remmen met wat minder prestaties. Maar ik ging in ieder geval naar huis met de mentaliteit van Superbike.”

Bautista behaalde vervolgens zijn eerste Donington Park WorldSBK-overwinningen en versterkte zijn voorsprong in de titel tot 93 punten halverwege het seizoen.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: