MotoGP

Alvaro Bautista beëindigt Misano MotoGP-test “erg blij”, zet sterke rondetijden | MotoGP


Wat al begon als een veelbelovende eerste dag aan boord van de nieuwe Ducati MotoGP fabrieksmotor, ging woensdag zelfs nog beter toen Bautista een beste tijd neerzette van 1:32.590s.

Hoewel een vergelijking met de beste MotoGP-tijden van vorig jaar realistisch gezien niet mogelijk is vanwege de verschillende baanomstandigheden en omdat het in een andere tijd van het jaar plaatsvond, zou Bautista’s rondetijd in FP4 van vorig seizoen zeer competitief zijn geweest.

Bautista zou binnen de top tien zijn geëindigd, terwijl zijn tijd precies zeven tienden was van de pole-tijd van Jack Miller.

Bautista zette zijn beste tijd neer in ronde zeven van zijn vierde stint, terwijl hij ook zachte banden gebruikte om de rondetijd te halen.

“Ik ben zo blij omdat ik van gisteren tot vandaag mijn gevoel op de motor enorm heb verbeterd”, voegde Bautista eraan toe.

“We begonnen met een goed gevoel op de motor, maar op de tweede dag voelde ik me veel comfortabeler en veel meer zoals ik gewend ben om op deze motor te rijden.

“Ik heb er erg van genoten en het was zo leuk om met alle jongens hier te werken.

“Stap voor stap hebben we kleine veranderingen aan de motor aangebracht om hem meer voor mij en mijn rijstijl te maken, en om comfortabeler te zijn. Ik ben erg blij met deze test.”

Bautista heeft sinds 2018 geen prototypes meer gemaakt en gebruikte de eerste dag om vertrouwd te raken met de motor, terwijl op de tweede dag grondigere set-upwijzigingen en een nieuwe brandstoftank werden getest om zijn zitpositie te verbeteren, wat met succes werd gedaan. bereikt.

“Het programma was dat we op de eerste dag gewoon een eerste indruk van de motor zouden krijgen en op de tweede dag hebben we wat aanpassingen gedaan, vooral op het gebied van ergonomie”, zei Bautista.

“Ik vroeg om een ​​hogere en smallere stoel, maar dat was niet mogelijk. Ik vroeg om een ​​smallere brandstoftank.

“Ze hadden hem in de fabriek, dus ze brachten hem voor de tweede dag en het heeft me zeker geholpen om comfortabeler op de motor te zitten.

“We begonnen de afstelling van de motor een beetje aan te passen, aan te passen aan mijn stijl en samen in dezelfde richting te gaan.

“Alle kleine veranderingen die we hebben aangebracht, voelden steeds beter aan en gaven me meer vertrouwen op de motor. Vandaag hebben we verschillende banden geprobeerd. We hebben de zachte en harde banden vooraan vergeleken.

“Het gevoel was redelijk goed, beter dan ik had verwacht. Aan de achterkant zagen we het verschil tussen de zachte en medium band.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: