Formule 1

Alonso's epische duel met 'Koud als ijs' Schumacher: F1's ultieme krachtmeting


2 februari – Fernando Alonso zegt dat hij zich de grote Michael Schumacher herinnert als een “stoere kerel” die “erg koud” was toen ze bijna twintig jaar geleden spartelden voor de wereldkampioenschappen.

Alonso, toen begin twintig, brak Schumachers indrukwekkende reeks coureurstitels in 2005 en 2006 – en hij zei dat hij zich jarenlang op dat moment had voorbereid.

“Rivaliteit, rivaliteit, maar ook een inspiratiebron”, vertelde de nu 42-jarige Spanjaard aan de DAZN-documentaire Fernando-Revelado toen hem werd gevraagd zijn herinneringen aan Schumacher op te halen.

“Behalve dat je de sterkste rivaal bent die ik ooit heb gehad, moet je niet vergeten dat je voor elk kind een referentie nodig hebt. Michael zat al in de F1 toen ik aan het karten was, en net toen ik mijn debuut in de F1 naderde, begon Michael te domineren. de categorie.

“Ik zat in de Formule Nissan, de Formule 300, waar ik dezelfde circuits deelde als de F1, en Michael was bij alle races, dus ik begon hem op te merken – hoe hij handelt, hoe hij reageert, hoe hij zich kleedt, hoe hij rijdt.

“Hij is een inspiratie waar je mentale aantekeningen van maakt en plotseling merk je dat je wiel aan wiel met hem rijdt, elke zondag vechtend”, legde Alonso uit. “Het was heel bijzonder.

“Jarenlang was ik me aan het voorbereiden op dat moment: ik dacht altijd: 'Ik moet hierin en in dit verbeteren'. Kleine dingen die ik in 2003 en 2004 deed, in de schaduw. Wat er in 2005 gebeurde, was niet plotseling, het was een opgave van jaren.

“In de autosport kijk je altijd zes maanden of een jaar vooruit.”

Toen Alonso en Schumacher in 2005 eindelijk wiel-aan-wiel reden, zei de toenmalige Renault-coureur dat hij van dichtbij ontdekte hoe vastbesloten de grote Duitser was om hem te verslaan.

“Michael was in alles een hele stoere kerel – niet alleen op sportief vlak op de baan, maar ook daarbuiten. Hij was erg koud, hield altijd afstand en probeerde altijd te intimideren.”

“Hij was een coureur met wie het heel moeilijk was om een ​​gesprek te voeren”, herinnert Alonso zich. “Je ging naar de chauffeursbriefing en hij keek je een beetje vreemd aan.”

“Je wist dat er rivaliteit was, maar hij nam het letterlijk. Ik had ook die competitieve instelling en we botsten vaak, maar met respect. Maar het was een harde rivaliteit.”


✅ Bekijk meer berichten met gerelateerde onderwerpen:Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.