Alonso klaar voor verdere kaakoperatie tijdens F1-winterstop


De tweevoudig F1-wereldkampioen liep een breuk van zijn bovenkaak op tijdens een pre-season crash tijdens een training op zijn fiets voorafgaand aan zijn comeback-seizoen in februari van dit jaar.

Spreken tot geselecteerde media, waaronder: Crash.net na het afronden van de bandentesttaken voor Alpine na het seizoen, bevestigde Alonso dat hij in januari nog een operatie zal ondergaan om zijn titaniumplaten te laten verwijderen.

“Ik ben dichterbij dan 10 maanden geleden”, antwoordde Alonso toen hem werd gevraagd hoe dicht hij bij het optreden op zijn hoogtepunt was.

“Moeilijk om de limiet te kennen en waar we volgend jaar zouden kunnen komen. Ik denk dat we een goede winter nodig hebben, dat is zeker, ik moet voorbereid zijn, om me een beetje beter voor te bereiden dan vorig jaar; het fietsongeluk in februari hielp niet.

“In januari zal ik de platen moeten verwijderen van [my] face dus ik heb in januari twee weken vrij, maar waarschijnlijk had ik die weken toch zonder de operatie, want het is gewoon tijd om te ontspannen.

“Maar daarna moeten we de wintertesten ingaan met een goed programma, fysiek en ook in de auto, en ons klaarmaken. En als de auto competitief is, weet ik zeker dat ik voor 100 procent zal zijn.”

Na een onderbreking van twee jaar in de F1 eindigde de 40-jarige Spanjaard zijn eerste seizoen terug in de sport als 10e in het kampioenschap. Alonso scoorde in totaal 81 punten en claimde zijn eerste podium sinds 2014 tijdens de Grand Prix van Qatar.

“Er zijn altijd een paar dingen waar we nog steeds niet bovenop zitten, de problemen, maar iedereen zal een andere mening hebben en daarom hebben we verschillende rollen in het team”, gaf hij toe.

“Ik ben een coureur, ik probeer zo snel mogelijk te rijden, uiteraard met ervaring en werkend voor verschillende teams kon ik sommige dingen zien dat we zwak waren, andere gebieden waren we erg sterk, en je probeert altijd om het team te maken sterker en sterker en beter voorbereid in 2022.

“Ik denk dat we er nu beter aan toe zijn dan waar we in maart waren, in Bahrein, maar er zijn nog een paar dingen die we moeten oplossen.

“Maar belangrijker is of de auto in februari snel is en dat is voor iedereen een onbekende situatie.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: