Alex Albon gelooft dat er “speelruimte” is met de strafbeslissingen van de F1-stewards


Alex Albon is van mening dat er “een beetje speelruimte” is als het gaat om het opleggen van boetes voor het van de baan duwen van andere auto’s.

De Williams bestuurder kreeg een tijdstraf van vijf seconden toen werd verklaard dat hij had geforceerd McLaren’s Lando Norris van de baan tijdens de sprint van zaterdag tijdens de Grand Prix van Oostenrijk.

Het gebeurde eerder Albon stuurde Sebastian Vettel vervolgens het grind in nadat hij de Aston Martin-auto had geknipt.

Beide incidenten gebeurden toen Albon zijn positie verdedigde en hij vond dat er meer speelruimte moest zijn bij het uitdelen van penalty’s.

“Ik denk niet dat het allemaal mijn schuld was”, vertelde hij aan Sky Sports F1. “Ik had het gevoel dat veel van hun bewegingen die ik verdedigde, ze laat aan de buitenkant remmen. Helaas heb ik niet dezelfde grip als zij.

‘Ik probeer ze niet duidelijk af te wimpelen. In beide gevallen denk ik dat ik met Lando de voorkant verloor en met Seb verloor ik gewoon de lading toen hij naar buiten ging.

“Er is daar een beetje speelruimte. Lando haalde me daarna meteen in, dus ik had het gevoel dat er geen groot argument voor was. Maar goed, we hadden het daar duidelijk moeilijk en onze auto is gevoelig in het verkeer, hij is gevoelig voor de wind. We hadden het moeilijk, maar hopelijk kunnen we sterker terugkomen.”

Norris geloofde ondertussen dat de extra tijd die het hem had gekost om in te halen, betekende dat hij zijn banden niet terug in een goed raam kon krijgen.

“Ik denk dat het nogal wat was”, antwoordde hij toen hem werd gevraagd of hij geloofde dat het hem enige tijd had gekost om van de baan te worden geduwd. “Vooral omdat naarmate de race vordert, de banden van iedereen gewoon veel verslechteren, dus ik was in het begin hard aan het pushen – dan heb je je beste kansen.

“Ik moest de banden gewoon veel gebruiken om voorbij te komen. Ik denk dat het enige frustrerende was toen hij me eraf duwde, ik moest nog steeds proberen hem nog een paar ronden te passeren en de banden nog meer te gebruiken.

“Dus toen was ik gewoon zwaar getroffen voor de rest van de race, eigenlijk kon ik de banden niet terug in een goed venster krijgen. Het was dus een strijd, maar ik slaagde er toch in om voorbij te komen en maakte mijn race gewoon moeilijker. We waren nog geen mijl verwijderd van de race vooraan.”

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: