Achtste titelkans ’te verleidelijk’ voor Hamilton om te stoppen met F1


De toekomst van de zevenvoudig wereldkampioen hangt naar verluidt af van de uitkomst van het onderzoek van de FIA ​​naar de controversiële conclusie van de Grand Prix van Abu Dhabi vorig jaar, waarin Hamilton de titel verloor aan Max Verstappen in de laatste ronde nadat racedirecteur Michael Masi niet goed pas de regels toe tijdens een late Safety Car.

Hamilton heeft sinds zijn vertrek uit Abu Dhabi niet in het openbaar gesproken of op sociale media gepost en werd door Mercedes-baas Toto Wolff beschreven als “gedesillusioneerd” met F1, wat leidde tot wekenlange speculatie over of hij zal terugkeren voor het komende seizoen van 2022.

Tijdens een speciale editie van de F1 Show zei Hill, die de titel van Michael Schumacher in 1994 miste na een enorm controversiële botsing, dat hij het “helemaal niet moeilijk” vond om terug te keren en steunde Hamilton om dit jaar op de grid te staan .

“Ik wilde een kampioenschap winnen”, vertelde Hill aan Sky Sports F1.” Lewis heeft er al zeven gewonnen, het is net even anders.

“Hij nadert het einde van zijn carrière, het kan vele jaren duren, maar hij heeft veel op de bank staan. Hij zou kunnen denken: ‘Ik heb alles gedaan wat ik kon doen’.

“Maar ik weet zeker dat die achtste titel gewoon te verleidelijk is, ik weet zeker dat hij terug wil komen, hem zal hebben en dit alles wil laten rusten.”

Collega Sky Sports-expert en voormalig F1-coureur Martin Brundle gelooft niet in het gepraat dat Hamilton overweegt te stoppen.

Op de vraag of Mercedes of Hamilton zouden kunnen overwegen om uit de F1 te stappen, antwoordde Brundle: “Absoluut niet, ik koop er niets van om eerlijk te zijn.

“Ik weet zeker dat Toto door Lewis is gevraagd: ‘Wat doe je hieraan?’ Maar de Formule 1 is fantastisch succesvol voor het merk Mercedes-Benz.

“Lewis is 37 jaar oud en we weten dat hij op zijn hoogtepunt rijdt, ongelooflijk vastberaden en competitief. Hij zal terug komen.

“Ik voel me een beetje ongemakkelijk als een team en een coureur beginnen te bepalen wie wat doet in Race Control of een andere rol in de F1 – dat is tot op zekere hoogte de staart die met de hond kwispelt.

“Als ik een Formule 1-baas was en mijn coureur zou naar me toe komen en zeggen dat ik niet meer wil racen als die man in de buurt blijft, dan zou ik onmiddellijk stoppen met denken aan racecontrole en denken: wacht even, is mijn coureur zijn coureur kwijt? motivatie’?, wat hij natuurlijk niet heeft.

“Lewis komt terug en hij zal steeds harder op het gaspedaal drukken.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: