Abu Dhabi GP: Aantekeningen raceteam – Red Bull


Max Verstappen: “Het voelt ongelooflijk om wereldkampioen te zijn en ik had me geen gekkere laatste race van het jaar kunnen wensen. Het was een beetje een achtbaan, van niet echt een kans om te winnen tot de laatste ronde, alles kwam samen, en we moesten ervoor gaan. Ik bleef tegen mezelf zeggen: ik ga gewoon alles geven en ik heb tot het einde en dat is wat we deden. Natuurlijk, met die herstart van de safety car in de laatste ronde die we hadden de nieuwere banden, maar je moet nog steeds de overstap maken – gelukkig is het gelukt. Ik wil Checo heel erg bedanken, vanwege zijn prestatie vandaag heb ik het kampioenschap gewonnen, hij dreef zijn hart uit voor dit team. Vandaag toonde precies wat geweldig teamwork is, hij is een geweldige teamgenoot. Mercedes won de constructeurs en we wonnen het coureurskampioenschap, dus het laat echt zien dat we elkaar het hele jaar door tot het einde hebben gepusht. Lewis is een geweldige coureur, er is geen discussie Natuurlijk hadden we het hele seizoen onze momenten, maar ik denk dat je k nu we na alles een geweldig gevecht hebben gehad dit seizoen en ik denk dat beide teams alles hebben gegeven.”

Sergio Pérez: “Allereerst ben ik enorm blij voor Max en voor dit team, omdat ze het hele jaar en vele jaren zo hard hebben gewerkt. Max verdient dit kampioenschap echt met het niveau waarop hij heeft gereden. Ik ben erg blij om bij te dragen aan zijn titel, hij was een geweldige teamgenoot en een geweldige kerel, ik kon niet gelukkiger voor hem zijn. Lewis had de race onder controle en Max had een achterstand van ongeveer 10 seconden, dus ik ben enorm blij dat ik iets kon doen om de race te helpen resultaat. Ik reed op extreem oude banden, dus ik kon niet veel doen, maar ik slaagde erin om een ​​paar seconden uit Lewis te halen, wat cruciaal was en een impact had op de race. Je wilt niet betrokken raken bij hun kampioenschap en hun strijd, ze hebben zo hard gewerkt om op dit moment te zijn, maar dit is mijn team, ik deed dat voor mijn team en voor Max. Ik denk dat het voor mij mogelijk was om vandaag als tweede te eindigen met de manier waarop de race eindigde tot slot, maar ik moest met pensioen gaan omdat mijn auto er niet geweldig uitzag en het had kunnen leiden tot een andere safetycar. Het is uiteindelijk jammer dat we de titel Constructie niet hebben behaald, maar ik ben enorm blij met het werk dat we dit seizoen hebben gedaan.”

Christian Horner, CEO en teambaas: “Ik zei dat er iets van de racegoden nodig was in de laatste tien ronden en godzijdank voor die safety car. Het was een geweldige competitie dit seizoen en voor Max om het Wereldkampioenschap te winnen, gaat het niet alleen om de race hier gaat het over het hele jaar en hoe ongelooflijk en consistent hij als coureur is geweest. Alle eer aan Lewis ook, hij is het hele jaar een fenomenale tegenstander geweest en een geweldige wereldkampioen, hij is formidabel geweest en dat is wat het maakt nog meer een monumentale prestatie om dit te winnen. Dit kampioenschap kwam tot de laatste ronde en het was een geweldige strategische beslissing van het team om die pitstop te maken op de set zachte banden en toen was het aan Max om het waar te maken, wat hij deed in de typische Max-stijl. Ik schreeuwde vanaf bocht vijf helemaal naar beneden die rechte rug. Hij heeft de klus geklaard. Ik ben gewoon zo trots op Max en het team voor wat we dit jaar hebben meegemaakt en wat we hebben bereikt tegen een aantal felle en geweldige tegenstanders. Checo was het perfecte team maat vandaag, wat hij deed om Lewis achter zich te houden, op totaal versleten banden, was gewoon super rijden. Zonder hem zou Max vandaag waarschijnlijk geen Wereldkampioen zijn geweest, het hele team voerde hun strategie feilloos uit. Per saldo hebben we na 22 races dit Wereldkampioenschap gewonnen op de feiten. Ik wil ook Honda bedanken voor hun teamwerk en steun in de afgelopen jaren. We zullen onze samenwerking op een andere manier voortzetten, maar we kijken ernaar uit om het succes voort te zetten.”

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: